Красимир Инински пред БНТ: Стойка ще спечели златото, тя го заслужава!

от БНТ
13:25, 04.08.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
красимир инински бнт стойка спечели златото заслужава
Слушай новината

Огромна радост донесе Стойка Кръстева за България, след като се класира за финала на олимпийския боксов турнир в Токио.

Тази сутрин българската състезателка демонстрира класа, побеждавайки с пълно съдийско единодушие от 5:0 гласа представителката на домакините Цукими Намики в полуфинален сблъсък на категорията до 51 кг.

Председателят на Българската боксов федерация Красимир Инински сподели в предаването "Линия Токио", че Кръстева заслужава да спечели олимпийското злато.

"Днешният успех на Стойка бе очакван, с оглед на труда, който положихме и най-вече усилието от нейна страна. Това е един празник за цяла България и всички българи. Емоцията бе страхотна и ме кара да се чувствам горд. Остава още една крачка, убеден съм, че тя ще се мобилизира и ще бъде напълно концентрирана, за да постигнем това, което сме си мечтали и говорили. Тя го заслужава", започна Инински.

"Стойка познава много добре следващата си съперничка - първата поставена в схемата от Бусе Чакъроглу от Турция. Тя претърпя една много спорна загуба от нея, но нека не гадаем, а да пожелаем успех на Стойка в събота сутринта. Смятам, че Кръстева ще се увенчае със златото. Никой не отива на война, за да загуби. Всеки отива да се бори до последен дъх и остава сърцето си на ринга, както прави Стойка", коментира председателят на БФ Бокс предстоящия финален мач на двукратната ни европейска шампионка.

Красимир Инински сподели мнението си за представянето на Станимира Петрова и Даниел Асенов на Игрите в японската столица.

"Не желая да коментира съдиите. И Станимира, и Даниел спокойно можеха да вземат медалите, готови са за големия бокс, едни от най-добрите състезатели са в света. Това е повод за гордост. Аз се гордя напълно с тях, като се върнат ще проведем разговор и ще продължим да работим, тъй като ни предстои в края на октомври Световно първенство за мъже и жени", допълни той.

Председателят на родната федерация по бокс заяви дали боксът ще отпадне като олимпийски спорт на Игрите в Париж след 3 години: "Искрено се надявам недоразуменията между Международната боксова федерация и Международния олимпийски комитет да бъдат изгладени. Смятам, че боксът ще присъства в програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024 година", завърши Инински.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почти 20 000 ученици и учители са одобрени за безплатна почивка
Почти 20 000 ученици и учители са одобрени за безплатна почивка
Евелина Николова загуби, но все още има шанс за бронза
Евелина Николова загуби, но все още има шанс за бронза