НОВИНИ

Краткотрайни валежи следобед, утре отново слънчево и горещо

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 02.08.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове на много места ще се заоблачи, в отделни райони и ще превали и прегърми. Вятърът в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, докато в източните райони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°, по Черноморието - около 29 - 30 градуса.

До полунощ на отделни места, главно в източните райони, все още превалява, но до сутринта облачността ще намалее до предимно ясно.

Утре ще бъде слънчево и отново горещо. В цялата страна е в сила предупреждение от първа и втора степен за опасно високи температури. Очакват се стойности между 35° и 40°, в София - около 35°. Ще духа слаб южен, след обяд в Източна България и по Черноморието - до умерен югоизточен вятър.

И край морския бряг ще бъде слънчево. Температурите там ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°, на север от н. Калиакра 20 - 21°. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Подходящо за туризъм време в планините. Ще бъде слънчево, а вятърът - слаб до умерен от югозапад. Максималните температури в курортите ще са по-високи в сравнение с днес - от 24 градуса на Алеко до 28 в Пампорово.

През следващите два дни ще преобладава слънчево и горещо време. През нощта срещу неделя и в неделя на много места ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. Температурите в западната половина от страната значително ще се понижат ,докато в югоизточната ще е все още горещо с температури на места до 34 - 36°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йоана Илиева: На всички краката им треперят, когато знаят, че трябва да играят срещу българките
Йоана Илиева: На всички краката им треперят, когато знаят, че трябва да играят срещу българките
Ивайло Воденов: Много се радваме за медала на Йоана Илиева, приоритетът е отборна квота за Париж 2024
Ивайло Воденов: Много се радваме за медала на Йоана Илиева, приоритетът е отборна квота за Париж 2024