НОВИНИ

Кристалина Георгиева за МВФ: Фондът винаги трябва да бъде "фар за почтеност"

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:10, 13.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че Фондът винаги трябва да бъде "фар за почтеност" по отношение на данните и изследванията.

Тя направи това изказване ден, след като Изпълнителният борд на организацията изрази пълното си доверие в нейното ръководство.

По-рано Кристалина Георгиева приветства одобрението на Борда в отделно свое изявление, в което посочи, че е доволна, че членовете са се съгласили, че обвиненията срещу нея са неоснователни.

Бордът на МВФ в един всеобхватен и безпристрастен процес прегледа доказателствата и стигна до извода, че има пълно доверие в моето ръководство. Така, че отново мога да събера страхотния екип на Фонда, да работя с нашите партньори, за да отговорим на тежките предизвикателства, пред които сме изправени. Говорим за пандемията, за климата. Приемам присърце, че трябва винаги да се стремим да демонстрираме, че това, което правим, докосва положително живота на хората. Гордея се с това, което направихме в МВФ през тези две години, за да се мобилизираме изключително силно, за да помогнем на нашите членове, заяви Кристалина Георгиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пациентка запали стая в Ковид отделение в Русе (СНИМКИ)
Пациентка запали стая в Ковид отделение в Русе (СНИМКИ)
За пълен локдаун настоява председателят на семейните лекари в София
За пълен локдаун настоява председателят на семейните лекари в София