НОВИНИ

Кристиан Ериксен е претърпял операция, изписват го днес

футболистът ериксен чувства добре надява продължи кариерата
bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 18.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Интер и националния отбор на Дания Кристиан Ериксен е претърпял успешно операция на сърцето, като му е бил поставен специален имплант.

Според La Gazzetta dello Sport, медицинската интервенция се е състояла вчера, 17 юни. Ако състоянието на футболиста остане стабилно, той ще бъде изписан от болницата в Копенхаген още днес.

Операцията се счита за рутинна, но това ще промени изцяло футболния живот на датския национал. Самият той вече няма да може да играе за Интер, тъй като в Италия има забрана на спортисти със сърдечни проблеми да се състезават.

Изданието съобщава още, че най-вероятно днес Кристиан Ериксен и семейството му ще се приберат в дома им в Дания.

Кристиан Ериксен ще живее вече със сърдечен дефибрилатор, въпреки че ако се окаже, че проблемът е бил еднократен, след време може да бъде премахнат. Това е малко устройство, което може да лекува хора с ненормални сърдечни ритми. Той изпраща електрически импулси за регулиране на сърдечната аритмия, тъй като това може да бъде опасно и да причини нов сърдечен арест.

Звездата на Интер колабира в края на първото полувреме на мача с Финландия (0:1) от Евро 2020. Медицинският екип приложи сърдечен масаж на играча, като се наложи да се използва и дефибрилатор, за да бъде върнат към живота.

По време на мача между Дания и Белгия (1:2) футболистите спряха играта в 10-ата минута в знак на чест към Кристиан Ериксен. Целият стадион "Паркен" избухна в аплодисменти.

Немският лекар Йенс Клайнфелд, който се погрижи за футболиста веднага след инцидента, още на терена, разкри какви са били първите му думи след отварянето на очите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникална технология спасява картини и икони в Русенската художествена галерия
Уникална технология спасява картини и икони в Русенската художествена галерия
Наоми Осака ще пропусне и Уимбълдън
Наоми Осака ще пропусне и Уимбълдън