НОВИНИ

Кристиян Добрев: Нека да стимулираме отборите, които налагат млади български футболисти

Кристиян Добрев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 07.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев даде интервю за БНТ, в което сподели, че трябва родните клубове да бъдат стимулирани, за да могат да налагат повече млади български футболисти.

Добрев смята, че трябва да бъде стимулирано налагането на българските играчи, тъй като в противен случай не се подпомага развитието на футбола у нас.

"За да развием детско-юношеския футбол, а след това и българския футбол, трябва да се дава шанс на младите футболисти. За да принудим отборите, които се колебаят, да го правят трябва да ги стимулираме. С колкото повече млади български футболисти играят, толкова повече средства ще получават. Който може да си позволи да играе с чужденци, нека така да е. Не развиваме така българския футбол, но който дава парите в клубовете, той определя и тяхната политика", коментира бившият капитан на Локомотив (София).

Кристиян Добрев призова още и за проява на повече търпение към младите футболисти, когато те навлизат в мъжкия футбол.

"Има качествени и талантливи деца в България със сигурност. Ние обаче сами сме си виновни, защото не им даваме шанс. Не им даваме възможност да си изиграят слабите мачове и да им изтърпим грешките. Те неминуемо ще израснат. Просто търпението на всеки един треньор и ръководител трябва да бъде по-голямо. Всеки си харесва нашето и си обича българското. Нека да стимулираме отборите, които се опитват да налагат млади български футболисти. За мен това е пътят. Останалото са приказки в пространството", заяви Кристиян Добрев.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Автор: Росен Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лига Европа и Лигата на конференциите навлизат в решителната си фаза
Лига Европа и Лигата на конференциите навлизат в решителната си фаза
ЕК даде зелена светлина на Плана за възстановяване и устойчивост на България
ЕК даде зелена светлина на Плана за възстановяване и устойчивост на България