НОВИНИ

Кристиян Минковски пред БНТ: Доволен съм от видяното, ще участваме с пълен отбор на световното в Доха (ВИДЕО)

кристиян минковски бнт доволен съм видяното участваме пълен отбор световното доха видео
bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 08.12.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният мениджър на националния отбор на България по плуване Кристиян Минковски даде интервю пред БНТ, за да постави оценка на представянето на родните състезатели по време на четвъртия ден от европейското първенство в малък басейн в Отопени, Румъния.

Минковски коментира, че е доволен от резултатите на българските плувци по време на днешната финална сесия, в която Петър Мицин се нареди 8-и във финала на 200 метра бътерфлай, Диана Петкова остана на косъм от влизане във финала на 200 метра съчетано, докато Габриела Георгиева остана 16-а на 100 метра гръб.

"Доволен съм от видяното. Това, което се случи е очаквано. При Габи се получи една прекалена емоция последните два дни, която тя очевидно не бе готова да понесе. Аз обаче съм сигурен, че тя ще излезе по-силна от това състезание и по-уверена в себе си. Петър направи силно плуване, но тръгна твърде силно и това според мен също беше плод на емоциите. Натежаха му последните 50 метра, но той все пак още трупа опит и аз съм оптимистично настроен за бъдещето му. Диана просто не успя да направи това, което бяхме говорили като стратегия за плуването. Тръгна бавно и после не успя да излезе от този ритъм, но все пак 9-о място е много добро постижение за български плувец на европейско първенство", заяви селекционерът на плувните ни национали.

Пред нашата камера генералният мениджър на националния ни отбор сподели и очакванията си за съботния ден, в който България ще има цели четирима представители в Отопени.

"Очаквам от Петър утре влизане във финала или поне максимално доближаване до топ 8 с едно силно постижение. Да не забравяме утре и двете момичета на 50 бруст, от които също очаквам силни плувания и добри класирания. Калоян Левтеров също утре ще участва в основната си дисциплина - 200 метра гръб и след като вчера подобри личното си постижение на 100, очаквам много силно плуване и на 200", каза Минковски.

Той отправи поглед и към световното първенство в Доха през февруари, където обяви, че страната ни ще участва с пълен състав.

"Ще участваме в Доха с пълния си отбор. Част от състезателите не успяха да дойдат на това първенство заради ангажименти към университетите си. Надявам се, когато се съберат всички в Доха да направим отново исторически класирания и постижения", сподели селекционерът на българския тим.

Накрая Минковски се върна и към представянето на 18-годишния Петър Мицин, за да коментира дали той има шансовете да се доближи до рекордите на Антъни Иванов в дисциплината 200 метра бътерфлай.

"Ако Петър продължи да работи така усърдно, както през последните две години, то той ще стигне постиженията на Антъни в обозримо бъдеще", завърши Кристиян Минковски.

Целия разговор с главния мениджър на националния отбор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общински съветник от София е нападнат близо до дома си
Общински съветник от София е нападнат близо до дома си
Диана Петкова пред БНТ: Не съм разочарована, мисля, че не издържах психически (ВИДЕО)
Диана Петкова пред БНТ: Не съм разочарована, мисля, че не издържах психически (ВИДЕО)