НОВИНИ

Кризата с боклука във Варна: До края на деня се очаква отпадъците да бъдат извозени

bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 12.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня натрупаният боклук във Варна се очаква да бъде извозен. Това заяви в "Денят започва" кметът на Варна Благомир Коцев, който обясни, че е получил такова уверение от сметоизвощващата фирма в града.

От няколко дни в морската столица отпадъците не се извозват по график, което доведе до купчини боклук по улиците. Най-голям е проблемът в районите "Приморски" и "Одесос".

В "Денят започва" кметът на Варна Благомир Коцев обясни, че вероятната причина за проблема е техническа - три от седемте камиона на фирмата, която обслужва града, са извън строя. От фирмата са поискали от общината да им преведе по-рано част от дължимите суми, за да имат финансов ресурс да решат проблема. Коцев заяви, че това ще бъде направено.

"Мога да уверя варненци, че съм поел лично въпроса. Следя ежечасно ситуацията и от фирмата правят оптимално това, което може да се извърши. Имам уверението, че до края на деня проблемът ще бъде решен, камионите ще извозят боклука и ще влезем в нормален ритъм", посочи кметът на Варна.

Засега от общината няма да налагат санкции на сметосъбиращата фирма, но ще изискат от нея да има на разположение резервни камиони, за да не се стига до криза като тази. Ако случилото се повтори, ще се мисли и за глоби и евентуално - смяна на обслужващата фирма, посочи кметът на Варна.

Още подробности вижте във включването на Петко Петков.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американците са се устремили към Луната на Свети Валентин
Американците са се устремили към Луната на Свети Валентин
Калоян Левтеров пред БНТ: 200 метра гръб е силната ми дисциплина (ВИДЕО)
Калоян Левтеров пред БНТ: 200 метра гръб е силната ми дисциплина (ВИДЕО)