НОВИНИ

Крумовград и Локомотив София отстъпиха на втородивизионни отбори в последните си контроли

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:29, 09.02.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
крумовград локомотив софия отстъпиха втородивизионни отбори последните контроли
Слушай новината

Два от отборите в Първа лига - Крумовград и Локомотив София - допуснаха поражения в последните си контроли преди подновяването на първенството, губейки съответно от втородивизионните Марица Плодвив и Спортист Своге.

В Пловдив съставът на Марица, който преди дни победи и Локомотив Пловдив, надви крумовградчани с минималното 1:0, като единственото попадение за "жълто-сините" реализира опитният Димо Бакалов в 79-ата минута след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

По този начин маричани завършиха зимната подготовка без нито една загуба в контролите си и със сигурност гледат с оптимизъм към началото на пролетния полусезон, който за тях започва с домакинство на Янтра Габрово на 17 февруари (събота).

За Крумовград пък загубата бе втора поредна в проверките, като тя идва точно осем дни преди първия официален двубой за календарната година - на 17 февруари (събота) у дома срещу Ботев Пловдив.

Междувременно Локомотив София продължи с лошото си представяне в контролните срещи и днес отстъпи с 1:2 като домакин на Спортист Своге.

Стив Траоре изведе столичани напред в резултата в 32-ата минута, но само три по-късно Светослав Диков възстанови равенството.

През второто полувреме "шоколадите", водени от Георги Чиликов, стигнаха и до пълен обрат, а автор на победния гол стана Радослав Живков, който беше точен десет минути след подновяването на играта.

За Спортист Своге това беше последната проверка преди първият им мач през пролетния полусезон, който ще бъде срещу Дунав Русе на 17 февруари (събота).

Локомотив София пък подновява ангажиментите си в Първа лига точно след седмица (16 феврури) с гостуване на Хебър Пазарджик, като "железничарите" ще влязат в двубоя, след като не успяха да запишат нито един успех по време на подготовката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Български пощи“ възстановяват приемането на пратки за Израел
„Български пощи“ възстановяват приемането на пратки за Израел
Изключените от "Възраждане" общинари в СОС: От днес сме независими съветници
Изключените от "Възраждане" общинари в СОС: От днес сме независими съветници