НОВИНИ

Куче скейтбордист е атракция във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 11.03.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Още
Слушай новината

Кучето Сара се е превърнало в истинска атракция за варненци и почитателите на скейтборда.

Сара е френски булдог, на три години е и е в изключително добра спортна форма. Обича забавленията, изпълнени с динамика. Едно от тях е да кара скейтборд. Сама е проявила интерес към това спортно занимание, разказва стопанинът ѝ Гаруш Сахакян, който дори не е стъпвал върху скейтборд. А на улицата Сара е истинска звезда, облечена в спортна тениска, на която всички се радват.

Не е дебела, не хърка, защото спортува. 12 кг е, виж тялото, който я гледа, мисли, че е 5 - 6 килограма, но тя е 12 килограма. Изваяна. Мускули, цял ден кара скейтборд, тук в градинката. Постоянно е тук. Всеки ден. Има ли умора? Не, изобщо, колкото я оставиш, толкова. По някой път ей така я оставям и тя стои и спи върху скейтборда, не го оставя. Спи върху него. Ляга ей така, разказва Гаруш Сахакян.

Сара се отличава и с други качества. Реагира не само на команди на български език.

Аз с нея не говоря на български, жена ми говори на български с нея. Но аз винаги й говоря на арменски. Тя знае. Даже някои хора като говорят с мен на арменски, идва и така ги гледа, и скача на тях. Познава и арменския, и българския, двуезично куче е, разказва стопанинът.

Гаруш казва, че не иска Сара да живее под непрекъснати команди. Често я оставя сама да избира какво да прави.

БНТ: И как се научи на този скейтборд, какво стана?

Тя имаше интерес. Много харесваше. Като момчетата караха ей тук, все отиваше и слагаше лапа върху тях. И някой път деца, страхуват се от кучето, мисли, че иска да ги хапе, махат се от скейтборда, тя вземаше скейтборда и хукваше. И после с голям зор да го върне. Не иска да го върне, допълва стопанинът.

БНТ: Във Варна има ли друго такова куче?

Не, аз знам, че и в България няма. Знаеш ли колко хора ме спират, вие ли обучавате, къде е училището? Колко пари е това нещо? Аз обяснявам, че нищо не уча. Да, занимавам се с нея, то е нормално, допълва Гаруш.

Напоследък Сара, освен към скейтборда, проявява интерес и към тротинетките.

Сара вече е популярна скейтборд звезда в социалните мрежи. Има хиляди последователи у нас и в чужбина. Много от тях искат да я видят и на живо.

Гледайте повече теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9-годишно дете строи миникопия на световноизвестни сгради
9-годишно дете строи миникопия на световноизвестни сгради
250 души от Русе ще имат безплатно топъл обяд до юни
250 души от Русе ще имат безплатно топъл обяд до юни