НОВИНИ

ЛА Клипърс не позволи на Далас Маверикс да сътвори фамозен обрат и изравни плейофната им серия в Западната конференция на НБА

Отборът от Лос Анджелис водеше с 31 точки в началото на втората четвърт, но се потруди да затвори двубоя със 116:111.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
01:32, 29.04.2024
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
клипърс позволи далас маверикс сътвори фамозен обрат изравни плейофната серия западната конференция нба
Слушай новината

ЛА Клипърс измъкна драматична победа срещу Далас Маверикс със 116:111 като гост и така изравни серията помежду им в Западната конференция на НБА. Отборът от Лос Анджелис водеше с 31 точки в началото на втората четвърт, но позволи на домакините да мечтаят за немислим обрат. Въпреки това, Клипърс удържа на щурма на "Мавс" и затвори четвъртият двубой между четвъртия и петия в Западната конференция.

Двубоят започна със слаба резултатност, като и двата отбора се опитаха да намерят добър стрелкови ритъм на паркета. Гостите в днешния двубой, които бяха без една от звездите си Кауай Ленърд, обаче превключиха на друга предавка. Клипърс направиха серия от 13 последователни точки при 24:10 и пет поредни тройки, за да затворят частта с 39:16. Пол Джордж бе излязъл за отмъщение след седемте точки в предишния двубой, вкарвайки 16 в първата четвърт.

Хаосът, който създадоха Клипърс, предизвика треньорът на "Мавс" Джейсън Кид да използва три от възможните си седем таймаута след първите 12 минути.

Гостите продължиха щурма си и във втората част, достигайки аванс от 31 точки при 55:24. Тук някъде се видя пробуждане у домакините и особено у Кайри Ървинг. Австралиецът отбеляза 16 точки и също се отчете с много добри подавания, които раздвижиха нападението на Маверикс. Въпреки това, първото полувреме завърши 66:49 за Клипърс, 26 от точките бяха на Пол Джордж.

Инерцията беше на страната на домакините в началото на второто полувреме и това, което изглеждаше невъзможно само преди няколко минути, изведнъж придоби реалност. Маверикс стаблизираха защитата си и намалиха изоставането си до 2 точки при 78:76.

Лука Дончич и Дерик Джоунс-младши се събудиха, а Ървинг продължи с доброто си представяне. Навлизайки в последната четвърт Клипърс задържаха крехък аванс от 82:78.

Драмата достигна връхната си точка в последната част. Отборът от Лос Анджелис се оттърси от слабите две четвърти и започна по-добре в последните 12 минути. Гостите влязоха в серия от 14:5 и отново си върнаха двуцифрения аванс. Това не потуши огъня на Маверикс, които малко след това изравниха резултата за 98:98, благодарение на тройки на Макси Клебер и Лука Дончич.

Публиката на "Америкън Еърлайнс Сентър" изригна, когато Кайри Ървинг вкара тройка, а след това и още един кош, за да изведе Далас напред при 105:104. Въпреки това, тройка на единия герой за Клипърс Пол Джордж и кош с нарушение за другия, Джеймс Хардън, отново върнаха водачеството на гостите, при оставаща 1:20 минута.

Силите на домакините стигнаха дотук и отборът от Лос Анджелис затвори мача с 116:111.

При липсата на Кауай Ленърд, най-резултатни за Клипърс бяха Джеймс Хардън и Пол Джордж с по 33 точки.

Въпреки това, най-резултатен на паркета бе Кайри Ървинг от Маверикс с 40 точки, а Лука Дончич добави трипъл-дабъл 29 точки, 10 борби и 10 асистенции.

Следващият двубой от плейофната серия между двата тима ще бъде изиграна в Лос Анджелис на 2 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи в някои части на страната, слънчево ще бъде в Западна България
Валежи в някои части на страната, слънчево ще бъде в Западна България
Емил Стоилов влезе от пейката при победа на Менорка във втората дивизия на испанското баскетболно първенство
Емил Стоилов влезе от пейката при победа на Менорка във втората дивизия на испанското баскетболно първенство