НОВИНИ

Латвия шокира Испания на старта на Евробаскет 2023 за жени

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:06, 16.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт

Отборът на Латия поднесе първата голяма изненада по време на Евробаскет 2023 за жени, след като победи четирикратния първенец на Стария континент Испания.

В среща от група "А" в Тел Авив латвийките се наложиха с 67:63 (17:15, 20:13, 18:19, 12:16) след отлично първо полувреме и осуетяване на опитите на испанките да осъществят обрат през втората част.

Анете Щайнберга стана най-резултатна за победителките с 22 точки, а Китя Лакша добави 17. От другата страна за "Ла Фурия" Лаура Хил завърши с "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 борби, а Ракел Карера завърши с 15.

В другия двубой от групата отборът на Черна гора надигра със 74:69 Гърция в балканско дерби.

Европейските шампионки от Сърбия пък започнаха успешно защитата на титлата си, побеждавайки със 71:63 тима на Турция в среща от група "D", играна в "Арена Стожице" в Любляна.

Над всички за сръбкините беше натурализираната американка Ивон Андерсън, която реализира 17 точки, а Йована Ногич добави 12. За Турция Тейра Маккоуан се включи от пейката с 12 пункта.

Междувременно в другата среща от групата Унгария надви с 89:67 състава на Словакия след много силна финална четвърт, спечелена от унгарките с 20 точки разлика.

Финалистът от последните пет европейски първенства Франция също стартира с победа участието си на шампионата, надигравайки с 58:50 тима на Германия отново в залата в Любюяна. В останалия мач от група "С" Великобритания се се справ с домакините от Словения със 76:71.

В мачовете от група "В", които се играят в Тел Авив пък бронзовят медалист от последното издание на Евробаскет за жени Белгия разби домакините от Израел със 108:59, а в другата среща Чехия осъществи късен обрат срещу Италия, за да спечели с 61:58.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд с лагер в Банско по време на лятната подготовка
Локомотив Пд с лагер в Банско по време на лятната подготовка
Роберто Манчини: Испания заслужаваше да спечели, може би сбъркахме със системата на игра
Роберто Манчини: Испания заслужаваше да спечели, може би сбъркахме със системата на игра