НОВИНИ

Роберто Манчини: Испания заслужаваше да спечели, може би сбъркахме със системата на игра

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 16.06.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
роберто манчини испания заслужаваше спечели сбъркахме системата игра
Снимка: БТА
Слушай новината

Селекционерът на Италия Роберто Манчини пое вината за поражението на "Скуадра Адзура" с 1:2 от Испания в полуфиналите на Лигата на нациите.

По негови думи испанците са заслужавали да спечелят въпреки късния си победен гол, като след мача опитният специалист призна, че неговият тим е заложил в двубоя на малко по-различен стил и допълни, че след почивката италианците не се показали достатъчно в предни позиции.

"Испания заслужаваше да спечели, нищо че вкара гол в самия край. Ние направихме малко в мача, особено след почивката. Може би фактът, че изиграхме тактически различен мач от обикновено, ни наказа. С Киеза търсех по-голяма дълбочина и това е причината да го използвам на поста на Имобиле. Дали ме е разочаровал? Не, играчите дадоха на терена всичко, което можеха", сподели наставникът, извел Италия до триумф на Евро 2020.

"Не играхме в нашия стил. След почивката се дръпнахме твърде много. Може би става дума да грешка при избора на система на игра", допълни Роберто Манчини.

За 58-годишният наставник това е втори пореден полуфинал, който той губи в Лигата на нациите, след като преди две години, по ирония на съдбата италианците отново загубиха с 1:2 на Испания в двубой, който тогава се изигра на "Сан Сиро" в Милано.

Впоследствие "Скуадра Адзура" успя да стигне до бронзовите медали в турнира след успех над Белгия в малкия финал, а сега италианците отново ще имат същата задача срещу домакина на финалната четворка Нидерландия. Битката за бронзовите медали в третото издание на Лигата на нациите е тази неделя (18 юни) от 16.00 часа в Енсхеде.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Латвия шокира Испания на старта на Евробаскет 2023 за жени
Латвия шокира Испания на старта на Евробаскет 2023 за жени
7 министри на първия парламентарен контрол
7 министри на първия парламентарен контрол