НОВИНИ

Летище Бургас отчита добър сезон

Аеропортът посрещна едномилионния пътник за 2024 г.

летище бургас посрещна милионния пътник снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
17:19, 07.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В истински празник се превърна кацането на бургаското летище на семейство от Великобритания. Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на морския аеропорт.

Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с подаръци. Останалите 178 пътници също получиха сувенири за спомен.

"Много съм изненадан, фантастично се чувствам. Били сме много пъти в България, но за пръв път сме в Бургас", каза на слизане от самолета Пол Камерън.

"Ще останем тук за седмица. Но няма да сме на море, а отиваме в района на Велико Търново, на планина", добави съпругата му Синди.

Макар тази година едномилионният пътник да се посреща с няколко дни по-късно, от ръководството на бургаското летище заявиха, че сезонът върви добре.

"Очакваме да се наваксат нивата през август и очакваме традиционно силен септември. Така че вярваме, че ще надхвърлим малко нивата от миналата година. Като пазари, радвам се да кажа, че Великобритания отново се завърна на първо място - около 14% ръст, другите пазари, които спрямо миналата година се увеличиха, това са Чехия, Израел и Дания", каза Васил Атанасов, изпълнителен директор на Летище Бургас.

Отчита се лек отлив на полския пазар, който не се представя толкова добре, колкото миналата година. Полетите на Летище Бургас ще продължат до средата на октомври до Прага и Будапеща.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женският национален отбор по баскетбол загуби първата си контрола в Гърция
Женският национален отбор по баскетбол загуби първата си контрола в Гърция