НОВИНИ

Леверкузен си върна върха в Бундеслигата, Щутгарт с шести пореден успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:41, 21.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байер Леверкузен се завърна на първото място в класирането на Бундеслигата, след като победи с 2:1 като гост Волфсбург в среща от 8-ия кръг на шампионата.

На "Фолксваген-Арена" гостите започнаха двубоя силно и в 12-ата минута организираха светкавична контраатака, при която Виктор Бонифейс центрира към Жереми Фримпонг и въпреки неубедителния удар на нидерландеца топката премина голлинията на вратата на "вълците" и така футболистите на Шаби Алонсо излязоха напред в резултата.

Малко преди почивката обаче играчите на Волфсбург стигнаха до изравнителен гол чрез Максонс Лакроа, който се възползва от разбъркване в наказателното поле на "аспирините" и с диагонален удар по земя възстанови паритета.

Равенството се задържа до 62-ата минута, когато Алехандро Грималдо осигури победата за гостите от Леверкузен с изстрел от средна дистанция, който след рикошет в крака на противников състезател заблуди стража Павао Перван и в крайна сметка топката влетя в неговата врата за крайното 2:1.

По същото време в столицата Берлин Щутгарт продължи своята страхотна победна серия и записа шести последователен успех, надигравайки с класическото 3:0 местния Унион.

Головата машина на "швабите" от началото на кампанията Серу Гираси даде аванс на своя тим в 16-ата минута, а дълго време само това попадение правеше разликата между двата тима в двубоя на "Стадиона на старото лесничейство".

В заключителните 10 минути на редовното време обаче гостите си подпечатаха победата с голове на Силаш и Денис Ундав, с които бе оформен и крайният резултат.

По този начин Байер Леверкузен се завърна на върха в подреждането с актив от 22 точки, докато Щутгарт е втори с пункт по-малко. Волфсбург засега е на 9-ата позиция с 12 пункта, докато съставът на Унион Берлин е 14-и със само 6 точки и вече се намира в серия от шест поредни загуби в първенството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на ЕСО: Премахването на НЕК като обществен доставчик е изискване на ЕК
Шефът на ЕСО: Премахването на НЕК като обществен доставчик е изискване на ЕК
Локомотив Сф и ЦСКА 1948 поделиха точките след нулево реми в Надежда
Локомотив Сф и ЦСКА 1948 поделиха точките след нулево реми в Надежда