НОВИНИ

Левски гостува на Коматево в исторически мач, Лудогорец вдига 13-та си титла

Днес предстоят нови два мача от Първа лига

Крумовград - Левски
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:38, 22.05.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

С два мача от Първата шестица днес, 22 май, ще продължи 34-ият кръг на родното първенство. От 16:00 часа Левски гостува на Крумовград на базата в Коматево, а от 18:30 Лудогорец е домакин на Локомотив Пловдив.

„Зелените“ ще получат 13-та поредна шампионска титла на страната след края на двубоя със „смърфовете“ – титла, която бе подпечатана при домакинския успех на ЦСКА с 3:1. Оттогава-насам обаче тимът на Георги Дерменджиев е в серия от две поредни загуби, като първо отстъпи на Ботев Пловдив с 2:3 във финала за Купата на България, а след това записа най-тежкото си поражение в историята на елита, губейки от Черно море с 0:4 на „Тича“.

Локомотив Пловдив от своя страна е в лоша серия, като не е печелил в последните си пет срещи – две равенства в края на редовния сезон и три последователни поражения в плейофите, последното от които при домакинството на Левски с 1:2. Мачът със „сините“ на „Лаута“ имаше и специален повод – 20 години от първата и единствена засега титла на Локомотив през 2004 г. Възпитаниците на Александър Томаш загубиха шансове за Европа след триумфа на градския съперник Ботев за Купата.

По-рано през деня, Левски гостува на непобедения в последните 15 мача Крумовград. „Сините“ взеха първи мач в плейофите, след като обърнаха Локо Пловдив с 2:1, докато възпитаниците на Станислав Генчев продължиха със силните си изяви и взеха точка от ЦСКА на Националния стадион. Крумовград не е губил в първенството от 26-и ноември насам, когато отстъпи на Черно море с 2:3 във Варна. По-рано в плейофите отборът взе точка и от визитата си в Разград, а между равенствата с Лудогорец и ЦСКА надви убедително Локомотив Пд с 4:1.

Старши треньорът на тима Генчев е сочен за вероятен нов наставник на Левски, след като по-рано стана ясно, че Николай Костов ще си тръгне от „Герена“ след края на кампанията. Столичани няма да играят в евротурнирите през следващия сезон след триумфа на Ботев Пловдив за Купата на страната. Срещата на базата в Коматево ще бъде и историческа, тъй като първи път жена ще свири мач от Първа лига. Става въпрос за Християна Гутева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търговия с вот, наркотици и фалшиви документи: 26 задържани в столичния квартал "Христо Ботев"
Търговия с вот, наркотици и фалшиви документи: 26 задържани в столичния квартал "Христо Ботев"
Десетки хиляди се стекоха в центъра на Техеран, за да отдадат почит на президента Раиси
Десетки хиляди се стекоха в центъра на Техеран, за да отдадат почит на президента Раиси