НОВИНИ

Левски не срещна затруднения при гостуването на Етър във Велико Търново

"Сините" се завърнаха на четвърто място в класирането.

Левски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:39, 16.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски победи Етър с 3:0 във Велико Търново в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Головете за столичани паднаха след почивката, като точни бяха Джавад Ел Джемили на два пъти, за когото това бяха седмо и осмо попадение за сезона и е едноличен голмайстор на тима, и Марин Петков.

Треньорът на Левски Николай Костов не можеше да води тима си заради наказание и изгледа срещата от централната трибуна в компанията на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков. Отборът бе воден от тъчлинията от асистента на Костов Кирило Нестеренко.

през първото полувреме Асен Митков получи контузия на лявото коляно и се наложи да бъде принудително сменен от Асими Фадига.

Тимът на Левски тръгна по-агресивно напред в началото на втората част. Пламен Андреев даде начало на бърза контраатака, която премина през Фабио Лима и стигна до Джавад Ел Джемили, който от границата на наказателното поле стреля в левия крак, а след рикошет топката заблуди вратаря Величков и влетя в мрежата му - 0:1.

В 82-ата минута Ел Джемили открадна топката на Георги Александров и подаде на Марин Петков, който с плътен удар между краката на Величков удвои аванса на Левски.

В последните секунди Джавад Ел Джемили реализира хладнокръвно за крайното 3:0, като в наказателното поле финтира съперник и от малък ъгъл вкара между краката на Величков.

Със спечелените три точки Левски се завърна на четвърто място в класирането, като изпревари Локомотив Пловдив. Етър записа четвърта загуба в последните си пет мача и е твърдо на последното място в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Петров: Толкова са ни възможностите, жал ми е за играчите
Светослав Петров: Толкова са ни възможностите, жал ми е за играчите
Божидар Митрев: Важното е, че в този мач проявихме търпение и изчакахме момента си
Божидар Митрев: Важното е, че в този мач проявихме търпение и изчакахме момента си