НОВИНИ

Левски разгроми лидера ЦСКА във Вечното дерби от волейболното пъревнство

левски разгроми лидера цска вечното дерби волейболното пъревнство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 06.03.2023 (обновена)
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистите на Левски София записаха 13-а победа от началото на сезона, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:21, 25:19, 25:17) в сблъсък от 18-и кръг, играно в едноименната зала.

"Сините" тотално обезличиха съперника си спечелиха Вечното дерби за втори път през сезона. В седми кръг Левски надигра съперника със същия резултат.

"Червените" тръгнаха силно - с 3:1 и 4:2, но постепенно бяха настигнати от домакините. Играта продължи точка за точка (9:9), след което левскарите поведоха (11:9 и 12:10). В следващите минути момчетата на Николай Желязков доминираха и въпреки че ЦСКА успя да ги настигне и дори да изравни при 20:20, не изпуснаха инициативата. Ас на Светослав Гоцев сложи край на гейма след 25:21.

Домакините продължиха възходящата си линия и във втория гейм, като не допуснаха да бъдат преодолени, въпреки опитите на гостите да се върнат в игра. До края имаше някои оспорвани ситуации, но въпреки това левскарите увеличиха аванса си.

Третата част започна с преднина на "сините" (4:2 и 5:3), след което се стигна до равенство. Впоследствие момчетата на Николай Желязков диктуваха положението на терена и записаха чист успех след 25:17.

За MVP бе отличен Симеон Николов (Левски София).

Воденият от Николай Желязков тим вече е втори с 39 точки (13 победи, 5 загуби), "червените" са лидер с 40 точки (14 победи, 4 загуби).

"Първо искам да поздравя момчетата. Доста нервен мач, но успяхме да посрещаме феноменално. Това даде възможност да си организираме играта, а Симеон Николов се справи великолепно на разпределителския пост. Като цяло се справихме отлично. Всички играха добре. Имаме още резерви. Елементарни ситуации подарихме. Ако бяхме успели да ги отиграем, резултатът щеше да е много по-категоричен. Излязохме с абсолютната нагласа, че ще победим в нашата зала и го направихме", заяви старши треньорът на Левски Николай Желязков.

“Не се получи сервисът ни. Не мога да направя точна преценка дали нашият сервис беше лош или тяхното посрещане беше много добро. Организираха атаките си много лесно. Имаше и други елементи, но това беше базата. Димитър Димитров наистина е барометърът на отбора, но трябва игра и отстрани. Дадохме на противника много лесен достъп до нашето поле. Отиграваха без проблеми. Не би трябвало точно тази загуба да натежи за предстоящия ни двубой срещу Дея. Днес драмата не е, че сме паднали от Левски, а че не играхме добре”, коментира старши треньорът на ЦСКА Александър Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Димитров: Загубихме мача, когато получихме червения картон
Димитър Димитров: Загубихме мача, когато получихме червения картон
Черно море изненадващо продаде неизменен титуляр на латвийския ФК Рига
Черно море изненадващо продаде неизменен титуляр на латвийския ФК Рига