НОВИНИ

Линейка се обърна в София, има пострадал фелдшер

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
10:46, 18.03.2024 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Лек автомобил удари линейка на булевард "Тодор Александров" в центъра на София. След удара спешният автомобил е преобърнат. От МВР съобщиха, че е сигналът е подаден малко след 10.20 часа.

Около 10 часа екипът на спешната медицинска помощ оставя пациент в "Пирогов" и се насочва към следващия подаден сигнал. Той е за паднал от къща мъж и е на бул. "Рожен". На кръстовището на булевардите "Опълченска" и "Тодор Александров" обаче лек автомобил управляван от млада жена блъска линейката.

"Колегата тръгва на лампи и сирени с доктора до него и оттам идва тази кола малката. Всички коли спират и тя удря линейката и я обръща", обясни Валери Кузманов, председател на Национален синдикат "Защита" за спешната помощ в София и областта.

Наблизо е имало друг екип на спешната помощ, които незабавно откарват ранения фелдшер към "Пирогов". Той е с травми на главата и шията област . След изследвания е установено че е с комоцио. Пострадалият медик обаче е отказал да остане в болницата за наблюдение. Тестовете за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни. Жената, причинила катастрофата, не пожела да коментира защо не е спряла заради линейката.

От синдиката за защита на спешната помощ в София се готвят да протестират заради правата на шофьорите от спешните екипи.

"Очакваме да видим дали ще има правителство и мислим да излизаме на улицата, защото нито имаме първа категория, която да ни защити нещо, нито нищо. Защото сега следват наказания, следват обяснения", каза Валери Кузманов.

Освен за категоризация на труда на шофьорите от спешната помощ, от синдиката ще настояват и за по-големи заплати.

По темата работиха: Карина Караньотова, Альоша Шаламанов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Далас Маверикс и Маями Хийт постигнаха победи в НБА с кошове със сирената
Далас Маверикс и Маями Хийт постигнаха победи в НБА с кошове със сирената
Григор Димитров се изкачи на 12-о място в световната ранглиста
Григор Димитров се изкачи на 12-о място в световната ранглиста