НОВИНИ

Ливърпул преодоля ранен шок срещу Борнемут и записа първи успех през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:57, 19.08.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
ливърпул преодоля ранен шок борнемут записа първи успех сезона
Слушай новината

Отборът на Ливърпул постигна първата си победа от началото на сезона във Висшата лига, надигравайки с 3:1 като домакин състава на Борнемут в среща от 2-ия кръг на шампионата.

Двубоят на "Анфилд" започна кошмарно за момчетата на Юрген Клоп, които се оказаха догонващи след само три минути игра, когато Трент Алекзандър-Арнолд сбърка фатално при изнасянето на топката, а от това се възползваха гостите, които секунди по-късно откриха резултата чрез Антоан Семеньо.

В 28-ата минута "мърсисайдци" все пак изравниха чрез Луис Диас, който се разписа след неуспешен опит на "черешките" да изчистят едно подаване по земя на Андрю Робъртсън.

До почивката Ливърпул вече водеше в резултата, след като в 36-ата минута тимът получи право да изпълни дузпа, която Мохамед Салах първоначално пропусна, но при добавката египтянинът беше точен за 2:1.

През второто полувреме обаче домакинските привърженици видяха как любимците им останаха с десет души след изгонването на Алексис Макалистър, който получи директен червен картон още при дебюта си на "Анфилд" за опасно влизане в краката на съперник.

За щастие на "червените" само няколко минути след този епизод Диого Жота реализира за 3:1, носейки два гола аванс на своя тим.

Въпреки че Борнемут бе с човек повече на игрището, момчетата на Андони Ираола успяха едва в края на срещата да погледнат по-смело към вратата на съперника, където Алисон се отчете с няколко важни намеси, за да съхрани преднината на своя тим.

Междувременно, по същото време в Мидландс отборът на Брайтън изигра втори много силен мач през кампанията и този път надигра с 4:1 като гост Уулвърхямптън.

В другият мач от днешния следобед Брентфорд спечели с класическото 3:0 като гост лондонското дерби срещу Фулъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха голяма нарколаборатория в Омурташко
Разкриха голяма нарколаборатория в Омурташко
Гореща вълна обхвана Румъния и Италия, не стихва пожарът в Тенерифе
Гореща вълна обхвана Румъния и Италия, не стихва пожарът в Тенерифе