НОВИНИ

Локализиран е пожарът в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
23:30, 20.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Локализиран е пожарът, който бушува тази вечер в южната индустриална зона на Бургас. Огънят е тръгнал от складова база, в която са се съхранявали отпадъци за рециклиране. Повече от три часа пожарникарите опитваха да овладеят огъня. Нанесени са сериозни материални щети.

Пламъците избухнали минути след като приключил работният ден в склада и служителите си тръгнали.

Огънят обхванал цялата територия на базата, в която са складирани пластмасови бутилки и хартия за рециклиране. Пламнали и няколко постройки и техника.

"Извършват се третиране и събиране на отпадъци от опаковки. Води се разследване", заяви Евгения Ненова, собственик на складовата база.

Голям пожар гори в депо за строителни отпадъци в Бургас, към момента няма данни за обгазяване (СНИМКИ)

Липсата на достатъчно противопожарни кранове в района затрудни огнеборците.

"В момента се гаси с шест автомобила, като пожарът е обхванат по периметъра, но поради голямото горивно натоварване ще отнеме време до пълното му погасяване. Няма пострадали пожарникари, всичко засега е под контрол", допълни Диян Стоянов, заместник-директор на бургаската пожарна.

"Първата опасност беше за съседните имоти, защото това е индустриална зона, много гъсто застроена. Втората опасност е рискът от обгазяване на най-близкия жилищен квартал, близо 85 хиляди души живеят в него", добави Димитър Николов, кмет на община Бургас.

"С преносим апарат ще извършим замерване по 28 показателя, ще мерим на няколко точки", каза още Зинка Стойкова, директор на РИОСВ-Бургас.

Първите резултати показаха единствено завишени стойности на бензен, но само в епицентъра на огнената стихия и на този етап риск за населението няма. Пожарът беше локализиран преди да обхване съседни постройки на горящия склад.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с 3 автомобила в столицата (СНИМКИ)
Катастрофа с 3 автомобила в столицата (СНИМКИ)
Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в парламента на първо четене
Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в парламента на първо четене