НОВИНИ

Лавров: Сега няма смисъл от преговори с Украйна

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:59, 20.07.2022
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Военните цели на Русия в Украйна вече не се ограничават само до Донбас - обхващат и други територии като Херсон и Запорожие, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Пред руски медии той посочи, че географията на терен се е променила от март, когато Москва заяви, че се фокусира върху източните райони Донецк и Луганск.

Путин: Доставките на газ към Европа може да продължат да намаляват

Сергей Лавров не вижда "никакъв смисъл в настоящата ситуация" от преговори с Киев и посочи, че досегашните контакти са разкрили "единствено липсата на воля на украинската страна да обсъжда сериозно каквото и да било".

Руският външен министър предупреди, че ако Западът продължава да снабдява Киев с далекобойни оръжия географските цели на Русия ще претърпят допълнителна промяна.

Според Вашингтон думите на Лавров потвърждават американските оценки, че Москва подготвя анексиране на украински територии.

"Не можем да позволим в частта от Украйна, която ще е контролирана от Зеленски или негов заместник, да се намират въоръжения, които създават пряка заплаха за нашата територия и за републиките, обявили независимост или изразили желание сами да определят своето бъдеще", заяви външният министър на Русия Сергей Лавров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Северен поток-1" ще заработи отново, но на 30% от капацитета си
"Северен поток-1" ще заработи отново, но на 30% от капацитета си
Муралем Байрами: ЦСКА е фаворит, но защо да не направим изненада
Муралем Байрами: ЦСКА е фаворит, но защо да не направим изненада