НОВИНИ

Локомотив Пд не успя да победи Монтана

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:25, 31.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол

Локомотив Пловдив и Монтана завършиха при резултат 2:2 в много оспорван мач от 11-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

Домакините започнаха по-активно и бързо откриха резултата в 7-та минута, когато след центиране от корнер Анте Аралица отклони с глава към Димитър Илиев. Капитанът на "черно-белите" плонжира и с глава прати коженото кълбо във вратата на противника за 1:0.

Две минути по-късно Аралица стреля от удобна позиция, но Марин Орлинов отрази шута му.

Гостите постепенно се съвзеха и в 23-та минута Билал Бари отправи точен удар към вратата на домакините, но Мартин Луков улови топката.

Две минути по-късно футболистите на Монтана изравниха. Билал Бари открадна топката от Парвиз Умарбаев и комбинира с Тони Тасев, който с техничен удар се разписа за 1:1.

Това попадение вдъхна увереност на гостите и в 31-та минута отново Тасев преодаля Петър Витанов и прати топката успоредно на голлинията на "смърфовете", където Лукас Масоеро в опита си да я изчисти я вкара в собственете си врата, вкарвайки си автогол за 1:2.

Локомотивци реагириха светкавично и само две минути след това Момчил Цветанов центрира в наказателното поле на съперника, а Бирсент Карагарен плонжира и изпрати топката право във вратата северняците за 2:2.

Атаките към двете врати продължиха, а секунди преди почвката отново Карагарен стреля, но Марин Орлинов изби.

Гостите започнаха по-уверено второто полувреме и в 48-та минута техният футболист Димитър Илиев стреля опасно, но Мартин Луков запази вратата си суха.

Домакините опитаха натиск, но трудно преодоляваха защитата на гостите. В 88-ата минута Георги Минчев стреля опасно, но Марин Орлинов изби. Така и двата отбора си поделиха по една точка.

В класирането Локомотив е лидер с 23 точки, докато Монтана е на 11-о място с 12 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неймар аут поне до средата на ноември
Неймар аут поне до средата на ноември
Мощен вторичен трус в Егейско море тази сутрин
Мощен вторичен трус в Егейско море тази сутрин