НОВИНИ

Локомотив Пд удари Левски и се върна на върха в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:06, 06.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
локомотив удари левски върна върха първа лига
Слушай новината

Локомотив Пловдив продължи с отличния си старт на сезона, след като в среща от четвъртия кръг срази с 2:1 у дома състава на Левски.

Победата върна "черно-белите" на първото място в подреждането с 10 точки, колко има и тимът на Черно море, но пловдивчани имат предимство заради по-добрата си голова разлика.

Втората загуба на Левски през кампанията пък остави "сините" на 3-ото място с актив от 6 пункта, като момчетата на Николай Костов бързо трябва да забравят това поражение и да насочат фокуса си към предстоящото гостуване на Апоел Беер Шева в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

На "Лаута" мачът започна ударно за домакините, които поведоха още в 7-ата минута, когато Джовани получи топката на левия фланг, финтира противник и с прецизен удар прати кълбото в близкия ъгъл на вратата, пазена от Пламен Андреев.

В следващите минути "смърфовете" отстъпиха инициативата на своя съперник, като на няколко пъти футболистите на Левски бяха много близо до изравнителния гол, но отличните намеси на стража на Динко Хоркаш запазваха аванса на момчетата на Александър Томаш.

Дори хърватският страж обаче нямаше какво да стори в 32-ата минута, когато Марин Петков намери Рикардиньо с хитър пас, а бразилецът стреля между краката на Хоркаш, реализирайки третото си попадение от началото на кампанията.

Радостта на "сините" обаче се задържа твърде кратко, тъй като пет минути преди почивката те сгрешиха при една от своите атаки, което позволи на Локомотив Пловдив да организира светкавична контраатака, която бе завършена с гол на Георги Минчев.

През второто полувреме гостите натиснаха в търсене на нов изравнителен гол, но отбраната на пловдивчани и вратарят Динко Хоркаш удържаха и така "черно-белите" постигнаха третата си поредна победа в шампионата и продължават да бъдат без загуба в Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистките до 19 г. минаха и през Перу и заеха второто място в своята група на световното
Волейболистките до 19 г. минаха и през Перу и заеха второто място в своята група на световното
СРС за първото убийство: Няма внесен обвинителен акт срещу Чавдар Бояджиев
СРС за първото убийство: Няма внесен обвинителен акт срещу Чавдар Бояджиев