НОВИНИ

Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 не се победиха

„Черно-белите“ завършват първата фаза от шампионата на четвърто място в класирането с 55 точки, с една повече от петия Левски. ЦСКА 1948 пък не успя да влезе в първата шестица.

Локомотив Пловдив - ЦСКА 1948
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 21.04.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в двубой от последния 30-и кръг на редовния сезон в Първа лига. И двете попадения в срещата паднаха през втората част, като само в рамките на 6 минути двата тима си размениха по един гол. Тодор Павлов откри за „черно-белите“ в 53-ата минута, но Бирсент Карагарен изравни в 69-ата.

По този начин „черно-белите“ завършват първата фаза от шампионата на четвърто място в класирането с 55 точки, с една повече от петия Левски. ЦСКА 1948 пък не успя да влезе в първата шестица и ще се бори с отборите на Ботев Пловдив, Арда Кърджали и Славия за седмото място, което дава право на участие в бараж за класиране за турнира Лига на конференциите.

Още във втората минута гостите пропуснаха добра възможност да открият резултата. Педриньо намери Бирсент Карагарен отдясно в наказателното поле и бившият играч на Локомотив шутира по диагонала, но топката премина покрай гредата.

В 14-ата минута играчите на Александър Томаш стигнаха до първи точен удар. Отправи го Бабакар Дион от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Петър Маринов.

В 24-ата минута ЦСКА 1948 получи още един отличен шанс за гол. Гостите организираха бърза контраатака отдясно, която завърши с плътен изстрел на Талис Енрике по диагонала, срещнал лявата греда на вратата на Локомотив.

Втората част стартира с хубав индивидуален пробив на Оливер Камдем отдясно, който обаче завърши с неточен удар на французина. Малко след това и Мартин Райнов стреля над напречната греда от дъгата на наказателното поле.

В 50-ата минута за втори път в мача Бирсент Карагарен бе изведен сам срещу Кристиан Томов, но отново не успя да го преодолее и стражът на Локомотив парира с крак.

Три минути след това „черно-белите“ откриха резултата. Централният защитник Тодор Павлов се разписа, след като бе оставен да овладее на гърди центриране на Димитър Илиев в наказателното поле и с мощен шут в горния ляв ъгъл не остави шансове на Петър Маринов за 1:0.

Само три минути по-късно играчите на Александър Томаш можеха да удвоят преднината си. Оливер Камдем получи отдясно и центрира прострелно към Мичи Нтело на близката греда и той опита да завърши технично, но топката се отби в гредата.

В 59-ата минута ЦСКА 1948 изравни. Карагарен за трети път се откъсна зад защитата на „смърфовете“, като се възползва от грешно подаване на Ефе Али и този път не сбърка, останал очи в очи с Кристиан Томов за 1:1.

В 86-ата минута Локомотив можеше да стигне до успеха след разбъркване в наказателното поле при центриране от пряк свободен удар, но изстрел на Димитър Илиев бе избит от Росен Божинов на голлинията и така равенството се запази до края.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Грязин с историческа първа победа за България в WRC2
Николай Грязин с историческа първа победа за България в WRC2
Мартин Чой и екипиът му не завършиха в "24 часа на Льо Ман"
Мартин Чой и екипиът му не завършиха в "24 часа на Льо Ман"