НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) имаше проблеми, но продължава със защитата на Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:03, 02.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
локомотив пловдив имаше проблеми продължава защитата купата

"Черно-белите" спечелиха много трудно с 2:1 на "Лаута" срещу Беласица (Петрич) и вече са една крачка по-близо до трофея, който те вдигнаха през последните два сезона.

Очаквано домакините доминираха през първата част, но така и не намериха път към гола. Най-добрата възможност се откри пред капитана Димитър Илиев, който съумя да преодолее вратаря на гостите, но защитник на Беласициа се намеси решително, изчиствайки топката от голлинията.

Още в началото на втората част обаче тимът от Петрич стъписа "черно-белите". В 51-та минута Стивън Димитров пусна топката към Димитър Стоев, който от около 11 метра прати топката във вратата за 0:1.

В 73-та минута домакините най-накрая съумяха да стигнат до гола, след като Димитър Илиев си спечели дузпа и я реализира, възстановявайки паритета в резултата.

Пълният обрат стана факт в 87-та минута, когато Петър Витанов намери Бирсент Карагерен в наказателното поле и българският национал отбеляза с хубав диагонален изстрел.

Така възпитаниците на Александър Тунчев продължават похода си към трети пореден триумф в надпреварата и вече се класираха за 1/4 финалите, докато с отпадането на Беласица (Петрич) в турнира остана само още един представител на Трета Лига, Черноморец (Балчик).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Алфа Рисърч": Висока вероятност за шест и дори седемпартиен парламент
"Алфа Рисърч": Висока вероятност за шест и дори седемпартиен парламент
Спират водата в някои части на столицата - вижте къде
Спират водата в някои части на столицата - вижте къде