НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Някой трябва да поеме отговорност с лицето си

Давам всичко от себе си, за да вървим напред, отбеляза италианецът.

лоренцо мичели поеме отговорност лицето
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:54, 18.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Лоренцо Мичели възнамерява да остане начело на националния отбор на България по волейбол за жени. Договорът на италианския специалист изтича, но той иска да продължи да помага на младите момичета в тима. Треньорът на „лъвиците“ подчерта, че е нормално някой да поеме отговорност за неубедителните резултати в Лигата на нациите.

"Сезонът за нас беше доста къс тази година. С доброто ни представяне на Европейското първенство миналата година се класирахме директно за следващия шампионат на Европа. Няма да ни се налага да играем през август. Ще работим предимно с младите до 20 години. Всеки от отборите в лигата на нациите имаше различни цели, догодина пак ще участваме. Новите правила ни дадоха шанс да изпробваме някои млади волейболистки. Най-доброто е да се отвори перспективата за младите, когато нямаме цели“, каза наставникът.

Резултатът ни от Лигата е същият като през миналата година. Сега бяхме без някои от състезателките, които са контузени. За мен беше удоволствие да вкарам в отбора някои от младите. Почти нямаше време за подготовка. На полето имахме две волейболистки, родени 2006 година, и по този начин постигнахме нашата цел. Не играем за резултати в този турнир“, поясни той.

"Нормално е, някой трябва да поеме отговорност с лицето си. Искам да развия младите, ясно е, че те имат потенциал. Няма да рискувам визитката си за някой без потенциал. Федерацията дава всичко, което може, за да бъдем добре подсигурени. Всичко това е любов и мисия. Искам да продължа да помагам на тези млади състезателки в развитието. Чувствам се нещастен, когато ни критикуват. Давам всичко от себе си, за да вървим напред“, завърши Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат пари за кръвните центрове и психиатричните болници
Отпускат пари за кръвните центрове и психиатричните болници
Водолазното обучение "Тритон 2024" се провежда край Варна
Водолазното обучение "Тритон 2024" се провежда край Варна