НОВИНИ

Лудогорец гледа уверено към финала за Купата, но има ли сили Черно море да стигне до обрат?

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:26, 11.05.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
лудогорец гледа уверено финала купата сили черно море стигне обрат
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и Черно море ще определят тази вечер на "Хювефарма Арена" в Разград втория финалист в турнира за Купата на България, а двубоят е с начален час 19.00.

Домакините ще влязат в срещата с леко предимство след успеха с 2:1 в първия мач във Варна преди малко повече от две седмици, но имат ли сили "моряците" на Илиан Илиев да стигнат до пълен обрат?

Лудогорец се намира в отлична форма след завръщането начело на тима на Ивайло Петев, което по стечение на обстоятелствата бе именно срещу Черно море през март, когато "орлите" се наложиха драматично с 3:2 като домакин в среща от Първа лига.

Оттогава насам "зелените" са в серия от 10 поредни победи във всички турнири, които освен място в полуфиналите на турнира за Купата им помогнаха да си върнат и лидерството в Първа лига преди старта на плейофите. Лошата новина за шампионите е, че една от знаковите фигури им фигури в тази успешна серия Игор Тиаго ще пропусне тазвечершния двубой заради наказание.

Черно море от своя страна също се намира в много силна форма, като в последните си десет двубоя варненци имат само две поражение, но и двете дойдоха именно от Лудогорец. В последния кръг от редовния сезона на Първа лига пък "зелено-белите" надиграха с 3:2 Спартак Варна в градско дерби и със сигурност ще излязат вдъхновени тази вечер в Разград.

Любопитно е да се отбележи, че през последните няколко сезона Лудогроец се представя доста колебливо в турнира за Купата на България, като последният триумф на разградчани дойде датира от преди вече 9 години през сезон 2013/14. В следващите сезони "орлите" стигнаха само до един финал, загубен от Ботев Пловдив с 1:2 през 2017-а година.

Съставът на Черно море пък преследва своя първи финал в турнира от сезон 2014/15 насам, когато варненци дори стигнаха до трофея под ръководството на вече покойния Никола Спасов след драматичен успех във финала с 2:1 срещу Левски след продължения.

Едно е ясно, тази вечер Лудогорец и Черно море ще определят втория финалист за Купата на България, който в големия финал на 24 май (сряда) на Националния стадион "Васил Левски" ще се изправи срещу отбора на ЦСКА 1948, който елиминира с общ резултат 5:4 след продължения Локомотив София в първия полуфинал вчера.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: Първото, което ще внесем, е искане за освобождаване на Иван Гешев
Мария Габриел: Първото, което ще внесем, е искане за освобождаване на Иван Гешев
Николай Денков: Сериозна среща изисква участие на лидерите
Николай Денков: Сериозна среща изисква участие на лидерите