НОВИНИ

Лудогорец излиза за добър резултат срещу Мура тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:51, 21.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Шампионска лига
лудогорец излиза добър резултат мура вечер

Българският шампион Лудогорец излиза тази вечер на стадион "Фазанерия" в Мурска Собота за първия си двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу словенския шампион Мура.

Двубоят започва в 21.00 часа българско време и ще бъде ръководен от изцяло немска бригада, начело с Харм Осмерс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Този сблъсък е от особено значение за разградчани, тъй като, ако те отстранят "черно-белите", ще си гарантират европейски футбол поне до месец декември.

Затова очакванията към играчите на Валдас Дамбраускас са за един добър резултат като гост тази вечер, още повече, че мачът идва само няколко дни след гръмкия успех с 4:0 срещу ЦСКА София в двубоя за Суперкупата.

"Зелените" ще бъдат бъдат без своя голмайстор №1 в историята си Клаудиу Кешерю, като Дамбраускас оправда неговата липса с факта, че е избрал футболистите, които се намират в най-добра моментна форма.

Един от тях със сигурност е Кирил Десподов, който в първите три официални срещи за новия сезон записа един гол и 4 асистенции.

Лудогорец също така разполага и с опита на своя страна, тъй като "орлите" за десети път играят в Шампионската лига, докато за Мура това е едва първо участие.

През миналата година словенският тим извоюва своята първа титла на страната, а при дебюта си в най-престижния европейски клубен турнир отстрани с общ резултат 6:0 македонския Шкендия.

Разградчани пък елиминираха първенецa на Беларус Шахтьор Солигорск след два успеха с по 1:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи звънец за 46-ия парламент (Снимки)
Първи звънец за 46-ия парламент (Снимки)
Избраха Ива Митева за председател на 46-ото Народно събрание
Избраха Ива Митева за председател на 46-ото Народно събрание