НОВИНИ

Лудогорец надви ЦСКА в Разград и дръпна със 7 точки на върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:56, 29.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
лудогорец надви цска разград дръпна точки върха
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на ЦСКА в дербито на 16-ия кръг в българската Първа лига.

По този начин "орлите" увеличиха аванса си на върха в класирането пред ЦСКА на 7 точки, но "червените" имат и мач по-малко.

Джокерът за наставника на Лудогорец Станислав Генчев за успеха в Разград беше Мавис Чибота, който влезе от пейката и първо изработи дузпа, която бе превърната в гол от Сотириу в 78-ата минута, а след това оформи и крайното 2:0 в добавеното време на мача.

Преди първия гол за "орлите" и двата тима имаха своите шансове да открият резултата, но определено по-чистите положения бяха за гостите от ЦСКА.

През първото полувреме изстрел на Греъм Кери от пряк свободен удар беше отразен със сетни усилия от вратаря Серджио Падт, който изби в ъглов удар.

След почивката пък отново нидерландският страж се отчете с ключова намеса, за да запази нулевото равенство, отразявайки изстрел на Томас Лам от близко разстояние.

Така се стигна до 76-ата минута, когато Мавис Чибота бе съборен в наказателното поле от Густаво Бусато и главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на Лудогорец. Кипърският нападател Пиерос Сотириу застана зад топката и не сбърка, за да даде аванс на разградчани със седмия си гол от началото на сезона в Първа лига.

Победата за "зелените" пък бе подпечатана в първата минута от добавеното време, когато Чибота на свой ред се разписа. Конгоанецът бе изведен в отлична позиция от Пинас, преодоля Лам и завърши с прецизен удар между краката на вратаря Бусато.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ потвърди: Контузията на Неймар е сериозна
ПСЖ потвърди: Контузията на Неймар е сериозна
Основателят на Туитър се оттегля от поста
Основателят на Туитър се оттегля от поста