НОВИНИ

Лудогорец посреща ЦСКА - София в дербито на кръга

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:17, 10.10.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
лудогорец посреща цска софия дербито кръга
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София излизат в дербито на 13-ия кръг на Първа футболна Лига. Шампионът е на четвърта позиция с 23 точки от десет изиграни срещи. Със същия брой изиграни мачове “червените” заемат второто място с 25 точки.

И двата тима са изиграли по три мача по-малко от водача в таблицата ЦСКА 1948, който има 27 точки.

Домакините няма да могат да разчитат на Сисиньо и Доминик Янков. Сисиньо получи червен картон срещу Локомотив Сф, а Янков претърпя операция.

Гостите от София няма да могат да разчитат на Иван Турицов, който все още изтърпява наказание за директния си червен картон от срещата със “сините”. Извън терена е и младият Асен Дончев.

Срещата ще бъде ръководена от сочения за най-добър български рефер Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков, докато за ВАР ще отговаря Ивайло Стоянов с помощник Мирослав Иванов.

През миналия сезон Лудогорец и ЦСКА се изправиха четири пъти един срещу друг. Първият бе за Суперкупата, когато “орлите” спечелиха с 4:0. В редовния шампионат двата отбора си размениха по една победа - 2:0 за разградчани и 1:0 за тима от “Армията”. В първата шестица двата тима играха още веднъж, тогава Лудогорец записа изразителен успех с 5:0.

В последния си мач ЦСКА записа трудна домакинска победа над Пирин Благоевград с 2:1, с която се отърси от тежкото поражение от Левски във Вечното дерби през септември. От своя страна в четвъртък Лудогорец записа равенство 1:1 с финландския ХИК в Лига Европа, а в последния кръг на Първа лига допусна изненадваща загуба от Локомотив София.

В другия мач от 13-ия кръг Спартак Варна е домакин на Локомотив Пд. Двама основни защитници се завръщат в групата на гостите. Това са бразилецът Луан и французинът Райън Бидунга.

Бидунга пропусна последните 5 мача на Локомотив заради операция от херния, а Луан не бе на разположение на Александър Томаш в предходните 4 срещи на "смърфовете" в шампионата, тъй като имаше частично разкъсан мускул. Срещата за Локомотив със сигурност пропуска бразилецът Евандро, който е с частично разкъсана връзка.

Двубоят между Спартак (Варна) и Локомотив (Пловдив) е днес от 16.00 часа на стадион "Спартак".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След пожара: Учениците се връщат в сградата на ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив
След пожара: Учениците се връщат в сградата на ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив
Червено море - последното спасение за коралите
Червено море - последното спасение за коралите