НОВИНИ

Лудогорец потрепери, но продължава за Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:24, 03.03.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
лудогорец потрепери продължава купата
Снимка:

Деветкратните шампиони на България постигнаха трудна победа с 1:2 като гост на състава на Царско село в поредната среща от 1/8 финалите в турнира за Купата на страната.

Възпитаниците на Валдас Дамбраускас изиграха силно първо полувреме, в което отбелязаха и двата си гола, но в края на срещата трябваше доста да се потрудят, за да запазят своя аванс, който след час игра беше намален на само едно попадение от "царете".

Иначе "зелените" започнаха по-активно срещата и в 33-та минута това даде резултат. Елвис Ману открадна една топка в центъра, след което изведе в коридор Мавис Чибота, който напредна и преодоля противниковия вратар за 1:0.

Скоро след това обаче "орлите" трябваше да понесат тежък удар, тъй като контузия получи Антон Недялков. В край на сметка крайният бранител бе принудително заменен от Козмин Моци.

Въпреки този неприятен епизод, разградчани скоро удвоиха преднината си чрез Абел Анисе. Мадагаскарецът се оказа най-съобразителен в наказателното поле при едно разбъркване след ъглов удар и с глава направи резултата 2:0.

След почивката шампионите намалиха оборотите и това позволи на домакините да се върнат в срещата в 59-та минута чрез Дилън Мертенс.

Това вдъхна увереност на момчетата на Любослав Пенев и те се впуснаха в търсене на изравняването, но няколко добри намеси на Пламен Илиев запазиха преднината на разградчани.

В 87-та минута Царско село все пак отбелязаха, но голът не бе зачетен заради засада на голмайсторът Лука.

Така играчите на Валдас Дамбраускас си гарантираха място в 1/4 финалите на надпреварата и продължават със своя рейд към първа Купа на България от сезон 2013/14.

Любопитна подробност е, че за "зелените" това беше първа победа срещу отбор, воден от Любослав Пенев от общо шестия опит. До момента бившия селекционер на България имаше 2 победи и 3 равенства срещу Лудогорец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Филип се подобрява, но остава в болница
Принц Филип се подобрява, но остава в болница
Щабът: Нуждаещите се от болнично лечение са над 5000, легла има достатъчно (Обзор)
Щабът: Нуждаещите се от болнично лечение са над 5000, легла има достатъчно (Обзор)