НОВИНИ

Лудогорец продължава напред в Шампионска лига, въпреки минимална загуба в Минск

За разградчани предстои двубой с Карабах

Лудогорец Динами Минск
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
00:11, 01.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец отново не беше убедителен, загуби с 0:1 от Динамо (Минск, Беларус) на неутралния терен в Унгария, но се класира към третия кръг на Шампионската лига след успех с 2:0 у дома преди седмица.

Срещата се игра в Унгария, тъй като клубовете от Беларус посрещат съперниците си в европейските турнири на неутрален терен заради съпричастността на тази страна към руската агресия срещу Украйна.

Символичните домакини от Динамо Минск можеха да стигнат до гол в 10-ата минута. Иван Бахар стреля във вратаря Хендрик Бонман, който спаси с лявата си ръка, пращайки топката в напречната греда.

B 37-ата минута Динамо стигна до гол, след като разви бърза атака от лявата страна на защитата на Лудогорец. Игор Школик проби и върна топката назад, тя стигна до границата на наказателното поле, откъдето Бахар я посрещна с плътен удар и я прати в мрежата на Бонман.

В 53-ата минута Текпетей шутира много силно от свободен удар о сериозна дистанция, получи се коварен рикошет в играч на домакините, а след това вратарят Лапухов по някакъв начин успя да я отбие в лявата си греда.

С този успех българските шампиони си гарантираха минимум участие в групите на третия турнир на УЕФА Лига на конференциите, а освен това продължават към третия кръг на най-комерсиалния турнир на УЕФА, където ще спорят с Карабах (Агдам, Азербайджан). Победа над азерите пък гарантира минимум влизане в групите на Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леон Маршан пренаписа историята в плуването след триумф на 200 метра бруст
Леон Маршан пренаписа историята в плуването след триумф на 200 метра бруст