НОВИНИ

Лудогорец се изкачи на върха в Първа Лига след труден успех над Локомотив Пд

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:19, 13.09.2020
Чете се за: 01:31 мин.
Футбол
лудогорец изкачи върха първа лига труден успех локомотив

Лудогорец постигна домакинска победа над Локомотив Пловдив с 3:1 в двубой от 5-ия кръг на efbet Лига. Така "орлите" поведоха в класирането на efbet Лига.

Пловдивчани откриха резултата с попадение на Карагарен в 52-ата минута на срещата.

Десет минути по-късно игралият много силно талант от школата на Лудогорец Доминик Янков възстанови равенството. В 79-ата минута Сантана простреля Луков с отличен удар,а Елвис Ману оформи крайното 3:1

Локомотивци започнаха мобилизирано мача и направиха два сериозни пропуска. След грешки на Стефан Баджи на два пъти Лукас Салинас от Локомотив стреля в аут.

Домакините отвърнаха с добро изпълнение на пряк свободен удар в 20-ата минута, но Кешеру прати топката в обсега на Луков, който изби авторитетно.

В 31-ата минута от нов пряк свободен удар в полза на Лудогорец Чибота стреля, но топката намери стената изградена от играчите на гостите, Недялков стигна до нея и стреля, но топката мина встрани от вратата на Луков.

Малко по-късно Илич имаше възможност да реализира попадение за гостите, но Ренан изби в корнер.

В крайна сметка на почивката двата тима се оттеглиха в съблекалните при резултат 0:0.

През второто полувреме в играе се появи Владислав Стоянов, който замени Ренан дос Сантос.

В 52-ата минута Салинас центрира от пряк свободен удар, но Драгош Григоре изчисти. Топката обаче стигна до Бирсент Карагерен и българският национал с премерен удар от движение вкара за 1:0 в полза на пловдичвани.

Десетина минути по-късно Лудогорец изравни. Хубава атака на "орлите" по левия фланг завърши с подаване на Недялков към точката на дузпата, където младият Доминик Янков засече неспасяемо във вратата на Мартин Луков за 1:1.

До края и двата тима имаха своите шансове като първо в 69-ата минута Бирсент Карагарен напредна добре и си освободи място за удар, но след него топката мина встрани от вратата.

Малко по-късно Сисиньо центрира опасно към наказателното поле на Локомотив, но там нямаше кой да засече топката.

Димитър Илиев също опита да обстрелва вратата на Владо Стоянов 15-ина минути преди края, но и неговият опит премина с малко встрани.

Така се стигна до 79-та минута, когато Алекс Сантана направи обрата пълен след чудесен удар с левия крак извън наказателното поле, който не остави шансове на Мартин Луков.

А окончателно интригата в мача бе решена само две минути по-късно. Доминик Янков опита изстрел, който обаче се получи като подаване за Елвис Ману, който останал очи в очи с вратаря на Локомотив не сбърка, за да оформи крайното 3:1.

По този начин разградчани излязоха начело в efbet Лига, докато Локомотив Пд заема 5-та позиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиян Малинов игра 73 минути при успех на Льовен в Белгия
Кристиян Малинов игра 73 минути при успех на Льовен в Белгия
Александър Симов: БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация
Александър Симов: БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация