НОВИНИ

Луис Енрике: Мбапе е легенда на ПСЖ въпреки възрастта си

"Бяхме най-добрият отбор в лигата безспорно, но днес направихме най-лошия мач за сезона", каза треньорът на ПСЖ след поражението от Тулуза в неделя вечер.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:01, 13.05.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
луис енрике мбапе легенда псж въпреки възрастта
Слушай новината

Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике смята, че мачовете с празненства често завършват зле за отбора. Парижани загубиха с 1:3 от Тулуза последното си домакинство този сезон, преди да вдигнат трофея в Лига 1 пред пълните трибуни на "Парк де Пренс".
Въпреки загубата си на полуфинал в Шампионската лига в средата на седмицата срещу Борусия Дортмунд, привържениците на ПСЖ аплодираха своя тим, който стана шампион на Франция за 12-ти път.

"Мачовете с празненства обикновено завършват зле, това е моят опит като професионалист“, каза Луис Енрике пред репортерите след втората загуба на своя тим през сезона.

„Тулуза беше по-добър с и без топка, бяха по-добри от началото до края. Няма какво да се каже. Малко съм разочарован", обясни още наставникът.

"Феновете бяха отлични, заслужавахме да бъдем освирквани, но те ни подкрепяха до края, хубаво е да споделим титлата с тях. Бяхме най-добрият отбор в лигата безспорно, но днес направихме най-лошия мач за сезона", каза Енрике.

Привържениците на ПСЖ също отдадоха почит и се сбогуваха с най-добрия голмайстор на клуба за всички времена Килиан Мбапе, след като френският капитан потвърди в петък, че ще напусне клуба след края на сезона.

„Феновете отдадоха на Мбапе почитта, която заслужаваше, той е клубна легенда въпреки младостта си. Той все още има още няколко мача с нас, но му пожелавам успех в кариерата", добави Луис Енрике.

Мбапе беше почетен от ултрасите с огромен трансперант с неговия лик в любимата му поза след гол, а от двете му страни бяха изобразени златни лаврови клонки.

На един от плакатите пишеше: "От дете от парижките предградия, ти стана легенда на ПСЖ“.

ПСЖ гостува на Ница и Мец съответно в сряда и неделя в последните два мача от лигата преди финала за Купата на Франция срещу Лион на 25 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Молебен за православния здравен служител отслужват за първи път в храм-паметника "Св. Александър Невски"
Молебен за православния здравен служител отслужват за първи път в храм-паметника "Св. Александър Невски"
13 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
13 май: Предизборните битки в ефира на БНТ