НОВИНИ

Луис ван Гаал нападна ФИФА заради провеждането на Мондиала в Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:21, 22.03.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
луис ван гаал нападна фифа заради провеждането мондиала катар
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал се изказа много остро срещу ФИФА заради предстоящото Световно първенство в Катар в края на настоящата година.

Надпреварата ще се проведе между 21 ноември и 18 декември в Катар, а наставникът на "лалетата" определи като смехотворно решението на ФИФА турнирът да се проведе в страната на арабския полуостров.

"Смехотворно е, че ще играем в страна, в която, както казва ФИФА, ще развиваме футбола. И те правят това, като организират турнир от такъв мащаб там. Това е ******. Но няма значение. Всичко е за пари и с комерсиална цел. Това е важното за ФИФА. Защо мислите аз не съм в някоя от комисиите на ФИФА с моята експертиза? Защото аз винаги съм бил против подобни избори. Те не са правилни", коментира Луис ван Гаал.

70-годишният нидерландски наставник ще води своята страна за втори път на Световни футболни финали след първенството в Бразилия през 2014 година, когато изведе "оранжевите" до бронзовите медали.

През август миналата година пък Луис ван Гаал се завърна начело на Нидерландия, заменяйки Франк де Бур след незадоволителното представяне на "лалетата" на Евро 2020.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бекъм предостави профила си в Инстаграм на лекарка от Украйна
Бекъм предостави профила си в Инстаграм на лекарка от Украйна
В Златни пясъци отвориха врати занимални за децата от Украйна
В Златни пясъци отвориха врати занимални за децата от Украйна