НОВИНИ

Луис ван Гаал потвърди, че се оттегля от националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 10.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
луис ван гаал план нидерландия спре меси
Слушай новината

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал официално обяви, че напуска поста си след отпадането на "лалетата" в четвъртфиналите на Световното първенство по футбол в Катар.

Вчера "оранжевите" загубиха с дузпи от Аржентина в много драматичен двубой, който сложи край на похода им на Мондиала, а на пресконференцията след мача Ван Гаал потвърди, че това е последния му мач.

За 71-годишния специалист това бе трети престой начело на Нидерландия, като "Желязното лале" води състава в 20 мача, в които записа 14 победи и 6 равенства.

"Няма да продължа да водя националния отбор, защото го направих само за този период. Това беше последният ми мач. Имах три престоя като селекционер. В последния имах 20 двубоя и не загубих нито един от тях. Не знам колко от тях спечелихме, но можете да проверите. Потърсете в Гугъл: напишете нидерландски национален отбор, Луис ван Гаал и дори ще видите головата разлика", заяви Ван Гаал, за когото мачът срещу Аржентина бе и последен в треньорската му кариера, като той за втори път се оттегля от професията, след като вече веднъж го направи през 2019 година.

След оттеглянето на Ван Гаал начело на Нидерландия ще застане Роналд Куман. За 59-годишният специалист това ще бъде втори период начело на "лалетата", след като той ги води в периода 2018-2020 година преди да напусне, за да поеме Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под надслов "Мир, неутралитет, суверенитет"
Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под надслов "Мир, неутралитет, суверенитет"
Милена Тодорова завърши 27-ма в преследването в Хохфилцен
Милена Тодорова завърши 27-ма в преследването в Хохфилцен