НОВИНИ

Луксозна почивка на о. Иския и парче земя в Австралия - част от подаръците на Оскарите

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:45, 07.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
Още
Слушай новината

Броени дни остават до раздаването на наградите "Оскар". Най-престижните филмови отличия ще бъдат връчени в неделя.

Макар и малцина да са тези, които ще се приберат у дома със заветната статуетка, 26-има от номинираните ще имат утешителна награда.

Специалната подаръчна торбичка вече 21 години се разпраща на избрани представители на холивудския елит.

Луксозна 3-дневна почивка на красивия италиански остров Иския за 7 души, три дни във вила в Канада и парче земя в Австралия, са само част от "подаръците".

Сред останалите 60 предмета са безплатна липосукция и ботокс, терапия за коса, ръчно брани фурми и копринени калъфки за възглавница.

"За 21-ва година раздаваме тази специална подаръчна торбичка. Наричаме я "Всички печелят". Тя отива при номинираните в категориите за актьорско майсторство и режисура. Тази година те са 26-ма души. Повечето от тези хора няма да се приберат като победители в неделя, но дори и да е така, те ще имат утешителен подарък. Стойността на подаръците е 126 000 долара", казва Лаш Фари, основател на компанията за утешителни награди.

Не всичко в торбичките е материално. Подаръкът "Парче земя от Австралия" цели насърчаване на усилията за опазване и защита на растителността и горите.

"10 квадратни метра земя в Австралия - не можем да обещаем, че ще бъдат до имота на Кейт Бланшет, но е сигурно, че там ще бъдат засадени 20 дръвчета. По този начин подкрепяме усилията за опазване на природата в Австралия", допълва Лаш Фари.

Възглавницата за пътуване е срещу бракониерите и трафика на маймуни, а посланието на специалния медальон е борба с расизма, тормоза и самоубийствата.

"Нещата винаги са интересни. Тази година акцентът е върху здравето и разкрасителните процедури, включително с фокус върху менталното здраве и намаляването на стреса", посочва Лаш Фари.

Топ продукти грижа за кожата, здравословни добавки и закуски, но също и удобни дрехи са сред избора за утешителни подаръци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу италианец или австралиец на старта в Индиан Уелс
Григор Димитров срещу италианец или австралиец на старта в Индиан Уелс
Зърнопроизводители в стачна готовност, според тях липсва механизъм за следене на вноса на пшеница у нас
Зърнопроизводители в стачна готовност, според тях липсва механизъм за следене на вноса на пшеница у нас