НОВИНИ

Любо Ганев пред БНТ: Мястото на националните ни отбори е на Олимпийските игри

любо ганев
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 01.08.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Президентът на българската федерация по волейбол - Любомир Ганев, даде специално интервю за БНТ, в което коментира случващото се в националните ни отбори преди началото на европейските първенства през септември.

"Първо, искам да пожелая на всички български олимпийци да са здрави, да покажат най-доброто от себе си и да спечелят поне още два-три медала от Игрите за България", започна Ганев.

Той изрази разочарованието си от загубената олимпийска квалификация от "лъвовете" през 2019 г., когато във финала на надпреварата националите допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 гейма от Бразилия. Това коства и участието на България (мъже) на Олимпийските игри в Токио:

"Трябва много да съжаляваме, че не успяхме да победим Бразилия във финала на олимпийската квалификация по волейбол във Варна през 2019 година, защото местото на българския национален отбор е тук - в Токио.

Момчетата играха страхотно тогава, но имахме малшанса от 2:0 гейма в наша полза да допуснем обрат до 2:3. Помните тогава и Тодор Скримов се контузи. Но в крайна сметка това е спортът, поне сега момчетата са мотивирани да се класират за следващата Олимпиада в Париж.

Сигурен съм, че отборът ще направи всичко възможно с игра и с желание да покаже, че местото ни е на Олимпийските игри във френската столица. Това е голяма цел, която сме си поставили. Целта на федерацията е да класираме поне един отбор между мъжете и жените и поне една двойка на плажен волейбол за следващата Олимпиада."

Президентът на волейболната ни федерация изрази надежда, че мъжкият и женският ни национален отбор имат силите да се класират поне за полуфиналите на предстоящите европейски първенства:

"Сигурен съм, че нашите момичета ще се постараят да зарадват хилядите фенове, които ще ги подкрепят и в залата, и пред екраните. Надявам се да се класираме за финалите в Белград. И пред мъжкия и женския ни национален отбор е поставена целта за класиране измежду най-добрите 4 отбора на континента. Мисля, че и двата отбора имат силите и възможностите да го постигнат, групите не са толкова тежки, но трябва правилно да се изиграят мачовете. Целите са напълно постижими", сподели пред камерата на БНТ Любомир Ганев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щафетата на Америка на 4 по 100 метра съчетано плуване подобри световния рекорд
Щафетата на Америка на 4 по 100 метра съчетано плуване подобри световния рекорд
Хиляди се включиха в протест срещу по-строги ковид мерки във Франция
Хиляди се включиха в протест срещу по-строги ковид мерки във Франция