НОВИНИ

Любо Ганев: Волейболът е най-успешният колективен спорт в България

Любомир Ганев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 26.06.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев сподели, че очакванията към волейболните национали са високи, защото това е най-успешният и най-популярният колективен спорт в България.

Бившият национал бе гост в предаването "Арена спорт", където коментира представянето на възпитаниците на Николай Желязков.

"Можеше да имаме още четири победи, защото мачовете, които играхме със Сърбия, Германия и Канада бяхме в състояние да спечелим. Младостта в отбора ни попречи да спечелим. Видяхме подмладяване в отбора, те почти не бяха играли заедно. Аз съм доволен, защото отборът расте и се доказва. В мача със САЩ успявахме да извадим топката от защита, но или не успявахме да я подадем, или нападателят не успяваше да я отиграе. Нека не гледаме назад, важно е, че отборът играе тактически правилно", сподели той.

Любомир Ганев е доволен от манталитета на волейболистите и начина на игра, въпреки загубите.

"Промяната в отбора се вижда в отношението на момчетата към тренировъчния процес. В мачовете виждаме себераздаване от всеки. Всеки, който получи шанс, успява да даде максимума от себе си. Това е единственият правилен път, резултатите рано или късно ще дойдат. Харесва ми отношението към темата за националния отбор. За да си част от него, трябва да имаш сърце и наистина да се раздаваш", допълни той.

Президентът на Българската федерация по волейбол е категоричен, че спортът дължи известността си на успехите през изминалите години.

"Българският волейбол винаги е бил най-популярния и най-успешния колективен спорт в България. Нормално е да има очаквания и от фенове и от журналисти и всички хора, които милеят за волейбола. Очакванията не трябва да тежат", добави той.

Русенецът не забрави да отличи и работата на волейболните ни националки.

"При жените е същата работата. С новия треньор се промениха изискванията към състезателките. Притеснява ме че Гергана Иванова не е в националния отбор, защото ми се обади и ми каза, че е изморена. Разчитам да се направи един колектив, както е при мъжете", завърши той.

Вижте цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава топло, но с вероятност за градушки
Остава топло, но с вероятност за градушки
Георги Миланов: С офертата на Левски се преобрази кариерата ми
Георги Миланов: С офертата на Левски се преобрази кариерата ми