НОВИНИ

Любомир Ганев бе избран с най-много гласове в борда на CEV и FIVB

Президентът на Българската федерация по волейбол попадна в административния борд на CEV.

Любомир Ганев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 24.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Любомир Ганев, президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ), получи поредно огромно признание. Легендата заслужи най-много гласове за новите административни бордове на световната федерация FIVB и европейската конфедерация CEV.

Всички членове от Стария континент се събраха в замък Кастел Нуоево в Неапол за да определят новия президент. Бившият хърватски волейболист Роко Сикирич стана наследник на сърбина Александър Боричич като първи на CEV. Той получи 36 от 53 вота при гласуването.

„За мен е огромна отговорност. Много ви благодаря за подкрепата. Обещавам да дам всичко от себе си за развитието на волейбола", каза Сикирич.

Веднага след това Ганев беше избран с най-много гласове за административния борд на CEV. Президентът на БФВ дори получи по-голяма подкрепа от новия президент – 38 гласа при първия тур на изборите.

Конгресът на CEV продължи с избора на европейските представители в административния борд на FIVB. Там също Ганев беше един от кандидатите с най-много гласове. Конгресът на световната централа ще е през ноември. Тогава форумът само ще утвърди осемте членове на Стария континент.

"За мен е огромна чест да бъда член на двата борда. Всички трябва да изкажем огромна благодарност на г-н Боричич за работата му като президент на CEV. Сега започва нова глава начело с г-н Сикирич. Вярвам и съм сигурен, че всеки ден и всяка година волейболът ще се развива все по-бързо. От мое име обещавам, че ще дам всичко от себе си да помогна и ще защитавам голямото име, което българският волейбол е градил през годините", коментира Ганев в интервю за БФВ.

Специален гост в Неапол беше д-р Ари Граса, президент на FIVB. Легендарният бразилец гостува в София по случай 100 години волейбол в България през 2022 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
400 военни участваха в българо-американското учение "Тракийско лято"
400 военни участваха в българо-американското учение "Тракийско лято"