НОВИНИ

Любомир Каримански: Ще подкрепим актуализацията на бюджета на първо гласуване

bnt avatar logo
от БНТ
21:59, 10.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

"Има такъв народ" ще подкрепи актуализацията на държавния бюджет на първо гласуване в парламента. Това заяви в "Панорама" председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

Той направи уточнение защо на заседанието на комисията вчера партията му е гласувала с "въздържал се" за бюджета:

"Никой не отчете всички онези остойностявания на антикризисинте мерки по натурални показатели пред бюджетната комисия. Имахме едни обобщени нетни резултати, които аз не мога да приема, при положение че в комисията ще работят толкова специалисти".

Каримански заяви, че лично ще се опита да убеди колегите си да гласуват за, но след като се запознаят подробно с бюджета. Той отрече напускането на ИТН от коалицията да има общо с кандидатурата му за гуверньор на БНБ и отправи критики към премиера за непознаване на функциите на банката.

"Знаете ли колко е тъжно, когато премиерът на една страна дори не знае целия обхват на прерогативите на централната банка или не знае с какво се занимава управителят на БНБ? Не може да се бърка, че управителят на БНБ може да антикорупционни мерки или антикорупционно проследяване при положение, че имаме закон срещу меките за изпирането на пари, който първо е в прерогативите на ДАНС и националното разузнаване".

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богати и бедни в Европа – еврокомисар Елиза Ферейра пред БНТ
Богати и бедни в Европа – еврокомисар Елиза Ферейра пред БНТ
Венко Сабрутев, ПП: Не е възможен кабинет с друг премиер, нито с друг финансов министър
Венко Сабрутев, ПП: Не е възможен кабинет с друг премиер, нито с друг финансов министър