НОВИНИ

Любослав Пенев: ВАР ощетява футбола

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 21.10.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев е съгласен да се проведе среща, на която да се коментира българското съдийство и ролята на ВАР за доброто на българския футбол.

ЦСКА 1948 гостува на Славия в шампионатно столично дерби.

"Познавам отбора на Славия, представя се добре и играе сериозен футбол. Мачът ще бъде поредния нелек мач за нас. Те имат свои оръжия, ние имаме наши. Контузени няма, подготвяме се за сериозна битка. В добро състояние сме от психологическа гледна точка. Ние трябва да се научим да играем добре и като домакин и като гост. Ние го правим добре, отдава ни се. Справяме се добре, това е начинът. Няма неспокойствие, момчетата са мобилизирани. Ние искаме да използваме нашите силни страни срещу всеки един противник. Съобразяваме се и със силните страни на противника. Стягаме се за мача, както правим срещу всеки един съперник. Настройката винаги е много добра и положителна. Всички са концентрирани до краен предел. Следва да си спомнят тактическите указания по време на мача. Ние вървим добре. Аз съм доволен от случващото се и по време на мачовете, и по време на тренировките", добави той.

Наставникът на "червените" не е притеснен от честотата на оставащите мачове до края на календарната година.

"Аз сгъстен цикъл не виждам, но лесни мачове няма. Дали ни устройва или не - такъв е календара. Четири мача за първенство и два за купа. Нищо което да ни разконцентрира", допълни той.

Ел Матадор за пореден път изрази недоволството си към употребата на ВАР в родния футболен елит.

"С навлизането на ВАР се създава впечатление, че прекалено много разчитаме на този изкуствен интелект. Само накъсваме мача. Губим игрово време, това ощетява отбори футболисти и зрители. Дайте да сложим 3-4 робота, които да тичат по терена и да ги командват от катафалката. Толкова много спиране на играта няма никъде в Европа. ВАР се превърна в основно действащо лице. Това не може да продължава така. Много ощетяваме футбола. Този вълшебен ВАР ръководи мачовете. Може би времето се губи в телефонни обаждания от катафалката. ВАР греши много повече от нас нормалните. Готов съм на отворена дискусия в името на футбола. Дали това ще даде резултат или всичко ще си остане както преди", пита той.

Според Любослав Пенев възпитаниците му са способни да постигнат максимално добри резултати до края на годината.

"Търсим максимален успех във всеки един мач. Търсим най-добро представяне и се целим в максималните цели. Всеки трябва да дава максимума от своите възможности към момента, а те не са малко. Трябва да не играят под собствените си възможности. Трябва да се играе отборно и колективно. Често индивидуализмът води до загуба", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор между двама мъже в Първомай завърши с убийство
Спор между двама мъже в Първомай завърши с убийство
Ердоган: Няма пречка за удължаване на сделката за зърно в Истанбул
Ердоган: Няма пречка за удължаване на сделката за зърно в Истанбул