НОВИНИ

Люис Хамилтън: Време е да започна нова глава

Люис Хамилтън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 03.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън използва профила си в социалните мрежи, за да коментира за пръв път новината за преминаването му във Ферари от 2025-а година.

За трансфера на британецът при Скудерията се разбра в четвъртък вечер, като по този начин той на практика оповести раздялата си с екипа на Мерцедес, за който Хамилтън се състезаваше през последните 11 години и спечели шест световни титли.

В своето обръщение към феновете Люис призна, че последните няколко дни и за самия него са били "луди", но обясни решението си от следващата година да кара за Ферари като сбъдване на "още една детска мечта.

Междувременно обаче 39-годишният пилот бе категоричен, че в предстоящия сезон 2024 ще даде всичко от себе си за тима на Мерцедес, за който той има 82 победи в 220 старта.

"Бяха няколко луди дни, които бяха изпълнени с цял набор от всякакви емоции. Време е да започна нова глава в живота ми след 11 сезона в Мерцедес. Ще се присъединя към Ферари през 2025 година. Чувствам се изключително щастлив от това, което постигнах в Мерцедес. Мечтаех за това от дете, но сега ще мога да изпълня още една детска мечта. Решението беше взето изключително трудно, защото Мерцедес е огромна част от живота ми още 13-годишна възраст. Все още не мисля за 2025 година. На сто процента съм отдаден на сегашните ми задачи и предизвикателства. Искам да помагам на Мерцедес да печели още", написа Люис Хамилтън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проект, свързан с правата на човека, е публикуван за обществено обсъждане
Проект, свързан с правата на човека, е публикуван за обществено обсъждане
Нападението с нож в Париж не е терористичен акт, съобщават местните власти
Нападението с нож в Париж не е терористичен акт, съобщават местните власти