НОВИНИ

Официално: Люис Хамилтън ще се състезава за Ферари от 2025 г.

Британецът е рекордьор във Формула 1 по брой победи (103)

Люис Хамилтън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:07, 01.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният световен шампион в автомобилните състезания в клас Формула 1 британецът Люис Хамилтън ще се състезава за отбора на Ферари от сезон 2025 г. Това съобщиха от пресслужбата на отбора.

Сезон 2024 Хамилтън ще прекара в състава на Мерцедес. Британецът сключи с Ферари многогодишен договор. В края на сезон-2024 Ферари ще напусне испанският пилот Карлос Сайнц - младши.

"Прекарах невероятни 11 години с този отбор и се гордея с това, което постигнахме заедно. Мерцедес е част от живота ми от 13-годишна възраст, там съм израснал, така че решението да напусна беше едно от най-трудните, които някога съм вземал. Но дойде време да направя тази крачка и съм щастлив да приема ново предизвикателство. Ще бъда завинаги благодарен на Мерцедес за невероятната подкрепа, благодарен съм на Тото Волф (главен изпълнителен директор на отбора), за неговото приятелство и лидерство и искам заедно да завършим на високо ниво. На 100% съм решен да се представя по най-добрия начин през този сезон и да направя последната си година с отбора незабравима", цитира пресслужбата на Мерцедес коментара на Хамилтън.

Хамилтън караше за Макларън от 2007 до 2013 г., с който стана световен шампион през 2008 г. С Мерцедес той спечели световната титла през 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 и 2020 г. По отношение на титлите Хамилтън дели рекорда с германеца Михаел Шумахер. В края на миналия сезон британският пилот зае трето място в генералното класиране. Той е рекордьор във Формула 1 по брой победи (103).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масова стачка във Финландия заради планирани реформи в трудовия пазар
Масова стачка във Финландия заради планирани реформи в трудовия пазар
Израел ликвидира бригада на Хамас в Хан Юнис
Израел ликвидира бригада на Хамас в Хан Юнис