НОВИНИ

Мафията си има и служби, заяви Венко Сабрутев

Защо службите не помагат на митницата, ами тъкмо обратното, попита зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 03.04.2024
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Слушай новината

"Това, което знаем са нейните резултати. 170 килограма хванати кокаин и 108 килограма хванати трева"- така Венко Сабрутев - зам.-председател на комисията по бюджет и финанси и член на комисията по енергетика от ПП-ДБ коментира акцията в митниците в пряко включване от Народното събрание за "Още от деня".

"Тя имаше смелостта да смени ключови началници на митниците в София и Пловдив. Допълнително ръководители на много КПП-та, сред тях "Капитан Андреево", Калотина и т.н. Виждаме едни много добри резултати. Виждаме една много уплашена мафия. Виждаме, че мафията си има и служби".

Сабрутев определи резултатите от работата на Банкова като "прекрасни", защото по думите му залавят рекордно количество наркотици.

"Виждаме, че се правят рекордни реформи. Виждаме, че приходите от митницата растат. В същото време виждаме, че службите вместо да помагат на агенция "Митници", влизат и правят арести.

"Дори, доколкото знам все още няма арест. Има някакъв друг тип форма за привличане на шефа на митниците".

"Тази дама трябваше днес да има среща с австрийските служби, за да можем да договорим австрийски митничари да пазят българската граница. Знаем, че тези наркотици бяха хванати точно по австрийски сигнали".

Според него нещата се нареждат така, че е необходимо да се зададе въпросът "Защо службите не помагат на митницата ами тъкмо обратното?.

"Когато те започнат да работят и имат резултати - те влизат".

Сабрутев припомни "случващото се на предишните избори".

"Службите, благодарение на един техен абсолютно недостоверен доклад, успяха да саботират изборния процес и съответно всички ние да гласуваме с машини. Благодарение на техния саботаж около 500 000 бюлетини се оказаха невалидни. Аз виждам поредно подобно действие на службите".

Венко Сабрутев добави, че се очаква повече информация от службите.

"Ние няма как да гадаем какво и защо правят. Защо часове след техните действия няма обяснение от тяхна страна?".

Зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси коментира изказването на Асен Василев, че "покровителите на контрабандните канали имат интерес към случващото се в агенция "Митници" така:

"За тези, които 170 кг, кокаин са изпуснали, за тези, които 107 кг. марихуана са изпуснали. За тези, които контролират наркотрафика в България".

Те имат ли си имена?

"Кои са те всъщност самите служби трябва да ни кажат. Не ние политиците. Службите! Нали затова им плащаме? Нали затова имат огромни бюджети? За да поддържат агентура, за да имат всички тези инструменти, които всъщност те имат. А в същото време влизат в една институция. Никаква информация до момента. А тази институция е с уникални резултати", каза Венко Сабрутев.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адам Пийти покри норматив "А" за Олимпийските игри в Париж 2024 с най-добър резултат за годината на 100 м бруст
Адам Пийти покри норматив "А" за Олимпийските игри в Париж 2024 с най-добър резултат за годината на 100 м бруст
България U19 потегли с убедителна победа в европейските квалификации
България U19 потегли с убедителна победа в европейските квалификации