НОВИНИ

Политически нагласи след изборите

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:37, 03.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Дали заради неяснотите около служебния кабинет и с наближаването на предсрочните и европейските избори - лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС днес отново си размениха реплики. Кой с кого е бил в коалиция и възможни ли са нови коалиции след изборите?

Бойко Борисов отговори на призива на Кирил Петков да си каже в коалиция ли са с ДПС, като показа справка колко пъти лидерите на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са се събирали заедно през изминалите месеци, за да обсъждат общи законопроекти.

"Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта по три пъти да сме се виждали прави 150 пъти. 150 дена сме били заедно трите партии. Така че, нито се срамувам от ПП-ДБ и мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция", каза Бойко Борисов - председател на ПГ на ГЕРБ- СДС.

Борисов смята, че едно правителство трябва да има по-широка палитра от политическа подкрепа. Кирил Петков обаче отново призова.

"Ние казваме честно, че ние сме в явна коалиция с ДБ. ГЕРБ и ДПС трябва също да заявят честно, че и те са в коалиция заедно и във всичките тези срещи, за които господин Борисов говори са като среща на две коалиции. Когато става дума за коалицията ГЕРБ-ДПС, човекът, с който може да се говори, за да се взимат крайните решения обикновено е Пеевски", заяви Кирил Петков - съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

Пеевски каза, че твърденията на Кирил Петков изключително много го забавляват. Отговори и на Борисов:

"С Кирил съм работил много по-добре отколкото с Борисов. И много по-лесно и много по-често. Не мога да разбера, то ако така я гледаме, ние сме по-скоро в коалиция с него, отколкото с Борисов. Нали и тия изказвания... призовавам го Кирил да не влиза в тия дребни интриги. Всичките сме били заедно. Днеска гледам Борисов - 150-160 постоянно говорим. Ми може да се случи ние с Кирил да управляваме. Борисов да е в опозиция. Това също Борисов трябва да го разбере. Кой е казал, че Борисов трябва да управлява?", попита Делян Пеевски - председател на ПГ на ДПС.

Според Делян Пеевски егото на Христо Иванов е довело страната до предсрочни парламентарни избори.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адам Пийти покри норматив "А" за Олимпийските игри в Париж 2024 с най-добър резултат за годината на 100 м бруст
Адам Пийти покри норматив "А" за Олимпийските игри в Париж 2024 с най-добър резултат за годината на 100 м бруст
България U19 потегли с убедителна победа в европейските квалификации
България U19 потегли с убедителна победа в европейските квалификации