НОВИНИ

Майка на бебе с COVID-19 призовава хората да се ваксинират

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 21.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Майка на бебе, прекарало 5 дни в ковид отделение, с призив към хората да се ваксинират. Цялото семейство на Ива Чичанова е ваксинирано, освен едногодишната ѝ дъщеря. И именно тя стига до болница.

COVID-19 застига семейство Чичанови точно преди 7 дни. Първа симптоми проявява едногодишната Мария, която два дни по-късно е приета в Инфекциозна болница. Двамата родители и по-големият син, които са ваксинирани и с бустерна доза, също са положителни, но при тях болестта протича съвсем леко.

Ние двамата минахме много добре, синът ни също е ваксиниран, той е на 12 години и е ваксиниран, и получи лека кашлица и болки в гърлото, но общо взето и него вече нищо му няма. Просто при обстоятелствата, че все още няма ваксини за бебета, при него протече най-тежко, казва Ива Чичанова.

В болницата Ива с очите си се е убедила, че и други деца боледуват тежко. В отделението всички пациенти били неваксинирани, а за тях се грижат персонал и ваксинирани близки.

Съветвам всички хора да се ваксинират, няма нищо страшно. Може един-два дена да имате някакви неразположения - температура леко, но това всичко си заслужава в името на това да не влезете в болница, да не ви тъпчат с хиляда и сто антибиотика, кортикостероиди, да се възстановявате с месеци, да се отключат някакви заболявания евентуално. Според мен това е начинът да се премине през тази криза, казва Ива Чичанова.

Едногодишната Мария вече си е вкъщи и се възстановява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър и Пирин Разлог продължават напред за Купата на България
Хебър и Пирин Разлог продължават напред за Купата на България
Мая Манолова: Социалното министерство и НОИ не изчислиха правилно пенсиите
Мая Манолова: Социалното министерство и НОИ не изчислиха правилно пенсиите