НОВИНИ

Майката на Евгения Владимирова пред БНТ: Искаме доживотен затвор за двамата убийци

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:42, 13.12.2022 (обновена)
6244
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Доживотен затвор без замяна поискаха майката, близки и приятели на Евгения Владимирова. Тялото на жената беше открито в куфар край водоем в Перник.

За убийството бяха обвинени нейният съпруг Орлин Владимиров, а баща му Пламен - като съучастник в укриването на тялото. Днес е разпоредителното заседание и близки на убитата протестираха пред Съдебната палата. Първото заседание по същество е насрочено за 16 януари следващата година.

33-годишната Евгения била задушена със стреч фолио

"Безпомощна е била, не е имало кой да ѝ помогне. Да ви кажа, че и след като не се е оплакала три пъти в полицията, това не се смята за домашно насилие. За мен това е върховата точка на домашно насилие. Искам да благодаря на нейните приятели, близки, на нашите роднини, които са се събрали тук на мирен протест, за да защитят моята дъщеря и нашето семейство", каза майката Капка Чорбанова.

Тя посочи, че в момента свекърът на Евгения е на свобода срещу 5000 лева гаранция.

"Не мога да разбера човешкият живот 5000 лева ли струва? Нямам думи да опиша как е възможно съдът да го пусне срещу 5000 лв. гаранция".

Откриха тялото на изчезналата Евгения Владимирова, трима души са задържани

БНТ: Съмнявате ли се, че ще има справедливост?

Капка Чорбанова: Надявам се да има справедливост, съдът да си вземе правилното решение. Това си е замислено убийство, ходили са сутринта да гледат къде да я изхвърлят. Следена е около месец от двамата. Не са идвали да кажат, че имат проблеми, да си приберем детето, да си приберем внука. Сложи петно на детето си за цял един живот.

Софийският градски съд допусна за съвместно разглеждане граждански искове за общо 2 300 000 лв., предявени от роднините на убитата Евгения Владимирова.

Съдът не намери основания за връщане на обвинителния акт на прокуратурата, каквато теза изразиха защитниците на двамата подсъдими Пламен и Орлин Владимирови. Не са допуснати съществени нарушения и обвинителният акт отговаря на минималните законови изисквания, няма и основание делото да се гледа при закрити врата, мотивира се съдът.

Следващото заседание по делото е на 17 януари 2023 г. от 10.30 часа.

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Селтикс с нова тежка загуба в НБА след поражение от Клипърс
Селтикс с нова тежка загуба в НБА след поражение от Клипърс
Луис Енрике: Всичко се превърна в ад за Испания срещу Мароко
Луис Енрике: Всичко се превърна в ад за Испания срещу Мароко