НОВИНИ

Максимални температури между 3 и 8 градуса днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 05.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще бъде времето днес, с максимални температури между 3 и 8 градуса, в София около 3°. Превалявания от сняг се очакват в югозападните и планинските райони, а в югоизточните - от слаб дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има на отделни места в Северна България. Вятърът постепенно ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб до умерен.

През нощта валежи от сняг ще има вече на много места в Западна България и Родопската област, където е обявено и предупреждение от първа степен, код жълто, на места се очакват до около 40 см снежна покривка. В комбинация с умерения до силен вятър от изток-североизток ще има условия за виелици, преспи и навявания. В Югоизточна България валежите все още ще са от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в София около 1°.

Облачно време и валежи от сняг се очакват навсякъде в планините. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в курортите ще останат почти без промяна - от минус 6° на Алеко до минус 1, минус 2° в Боровец и Пампорово.

И на Балканите ще бъде облачно, с валежи, на места значителни. В повечето райони ще вали сняг, по адриатическото крайбрежие и в южните райони на полуострова - дъжд. В централните части ще бъде и ветровито.

У нас през нощта срещу понеделник валежите ще обхванат и североизточните райони. През по-голямата част от новата седмица ще бъде облачно. Ще има валежи, вече предимно от сняг, на места обилни. Очаква ни и застудяване, като в отделни райони дневните стойности ще останат малко под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки русенци отварят домовете си за украинските семейства, които влизат в България през Дунав мост
Десетки русенци отварят домовете си за украинските семейства, които влизат в България през Дунав мост
Турски милиардер с интерес към закупуването на Челси
Турски милиардер с интерес към закупуването на Челси