НОВИНИ

Максимални температури между между 28° и 33° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 22.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще е времето днес, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност над Западна България и Родопската област. В отделни райони там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен, временно до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в крайните югозападни райони до 36°, в София – около 28 - 29°.

През нощта облачността от северозапад ще се увеличава и след полунощ на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми. Сутрешните температури ще са в широки граници – между 13° и 21°.

Дневните стойности ще са между 25° и 30°, в София – около 27°. През деня над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, първо над Западна България и на много места ще има валежи с гръмотевици, в отделни райони – интензивни и с условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен.

Облачността и по Черноморието ще е значителна и след обяд на много места ще има валежи и гръмотевици, по-съществени по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°, температурата на морската вода е 22 - 24°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Купесто-дъждовна облачност ще се развива и в планините и там също ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще бъде и много ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен северозападен вятър.

В петък и събота ще бъде слънчево, с краткотрайни валежи главно в планинските райони, а температурите отново ще започнат да се повишават. В неделя и през първите дни на новата седмица валежи и гръмотевици се очакват на повече места в Южна и Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да спират тока на Белодробната болница във Варна
Няма да спират тока на Белодробната болница във Варна
Отбелязваме 160 години от рождението на проф. Иван Шишманов
Отбелязваме 160 години от рождението на проф. Иван Шишманов